2019. július 16.

Egyre többen csatlakoznak az IAB Hungary-hoz

A kiadókat, hirdetőket, technológiai- és kutatócégeket, továbbá egyéb, az online hirdetési piacon tevékenykedő szolgáltatókat összefogó szervezet több mint száz taggal büszkélkedhet.

Az IAB Hungary a Magyar Reklámszövetség keretein belül 2008 novemberében létrejött szakmai szervezet, amely a nemzetközi Interactive Advertising Bureau (IAB) hazai képviselője, az IAB Europe tagja. A szervezetet 46 cég alapította, köztük ügynökségek, kiadók, kutatócégek, hirdetők és egyéb az online hirdetési piacon tevékenykedő szolgáltató cégek. A szövetségnek immár több mint 100 tagja van – jelentette be Sopov István, az IAB Hungary elnöke.

Elmondta: a taglétszám dinamikus bővülése visszaigazolja az IAB Hungary új koncepcióját, ami a tájékoztatásra, tudásmegosztásra és találkozókra épít. Hozzátette: külön örömre ad okot, hogy egyre több hirdető is képviselteti magát a szervezetben. Ebben az évben olyan cégek csatlakoztak a szövetséghez, mint például a magyarországi Coca-Cola, a Magyar Villamos Művek, a Decathlon, a Nestlé és az OTP Bank.

“Számunkra kiemelt fontosságú, hogy az első számú nemzetközi és hazai online szakmai szervezet tagjai legyünk, hiszen mi magunk is megkülönböztetett figyelmet fordítunk egyrészt a folyamatosan fejlődő és egyre inkább szerteágazó digitális megoldások használatára, másrészt az iparági egyetértés, transzparencia és szakmaiság tevőleges alakításában is egyre nagyobb mértékben kívánunk részt venni” – nyilatkozta Mérő Ádám, a Coca-Cola regionális kommunikátora.

A szervezet aktivitását jelzi többek között, hogy az idén három új munkacsoport is alakult, az influencer szakcsoport hamarosan megjelenő fogalomtárat és kisokost készített, a videó munkacsoport pedig szintén fogalomtárral jelentkezik, és egy a magyar videós piacot bemutató eseményt is szerveznek.

A szervezet legfőbb céljai:

• az interaktív, digitális marketing és reklámeszközök és megoldások ismertségének, használatának és elfogadottságának növelése,

• a digitális marketing iparág fejlesztése, a digitális média további erősítése,

• szakmai érdekképviselet és érdekérvényesítés hazai és nemzetközi fórumokon, üzleti, társadalmi és kormányzati szervezetekben,

• egy iparági „közös hang” megteremtése, hiteles és folyamatos kommunikáció a piaci szereplők, szakmai szervezetek, szakmai sajtó és a szakhatóságok felé.

Címkék: gazdaság iab