2020. július 16.

Elegáns online kampányt készített a Republic Group a Diófa PVK-nak

A vírus okozta veszélyhelyzetre reflektálva a Diófa Prémium Vagyonkezelés online kampányt indított, melynek a kreatív tervezéséért a Republic Group reklámügynökség felelt.

A Diófa PVK szakértői a világpiaci előrejelzések alapján időben felkészültek a válsághelyzetre, és olyan, megfelelő kockázatú alapokat mozgattak az ügyfelek számára, melyekkel elkerülték a negatív hozamokat. A prémium vagyonkezelők visszafogott kommunikációjához képest, a Republic Group reklámügynökség a home-officeból vezényelve egy elegáns és izgalmas display kampánnyal kívánta megszólítani a célközönséget: akiknek drága tanulópénz volt a vírusjárvány és korábbi rossz döntéseiket szerették volna korrigálni, és azokat, akiket arra ösztönzött a turbulens helyzet, hogy befektetéseiket, megtakarításaikat a lehető legnagyobb biztonságba helyezzék.

A kampányban két szimbólum kapott főszerepet: az arany dió a prémium vagyonkezelő által nyújtott biztonságot, az arany kulcs pedig a megfelelő pénzügyi megoldásokat jelképezte.

„A Diófa marketing vezetőjeként nagyon örülök, hogy egy visszafogottabb piaci szektorban, a vezetőség lelkes támogatásával, egy izgalmas és merészebb üzenetű online banner kampánnyal tudtunk elindulni, ami a vizuált tekintve is egyedire sikerült, az arany dióval. Büszkék vagyunk erre a kampányra, ami nagyon hatékonyan teljesített!” – mondta Piroska Éna, a Diófa Alapkezelő Zrt. marketing vezetője.

Eredmények tekintetében kiemelkedően sikeresnek bizonyult a kampány – írják közleményükben. A stratégiailag fontos felületeken – pénzügyi-, gazdasági- és hírportálokon – futó hirdetések ötszörösére növelték a Diófa weboldalának látogatottságát. Az ügyfelektől számos pozitív visszajelzés érkezett a tanácsadókhoz és még szakmai berkekben is elismerő véleményeket kapott az alapkezelő a bannerek kapcsán.

„A Jobb bízni, mint megijedni headline-nal pont azt a biztonságot szerettük volna egy félelemmel teli időszakban sugározni, amire a Diófa PVK ügyfelek számíthatnak a prémium vagyonkezelés során. A dióhéj a védelem és a biztonság, a kulcs a megoldások szimbóluma, amik képileg is olyan üzenetet közvetítenek, amik stabilitást, megbízhatóságot és szakértelemet sugároznak. Pontosan ezek azok az értékek, melyekre az ügyfeleknek kiemelten szüksége volt és van ezekben az időkben” – tette hozzá Román Dávid, Head of Copy, Republic Group.

A sikerhez továbbá az is hozzájárult, hogy a Diófa portfoliói válságállónak és stabilnak bizonyultak, és ezt az is alátámasztja, hogy a minimum egy éve vagyonkezelt ügyfeleik közül egyetlen befektetőnek sem volt negatív hozama a válság mélypontján.