2018. december 07.

Elismerték az Auchan vállalati programjait

Idén ötödik alkalommal nyerte el az Auchan a Fogyatékosság-barát Munkahely címet.

2018-ban újra Fogyatékosság-barát Munkahely lett az Auchan. Az áruházlánc a Salva Vita Alapítvány és partnerei arany fokozatú elismerésében részesült a fogyatékkal élő vásárlók kiszolgálásáért. A címet, amelyet Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, dr. Juhos Andrea, a Salva Vita Alapítvány kuratóriumának elnöke, Lippai-Nagy Írisz, az Amerikai Kereskedelmi Kamara ügyvezető igazgatója és Szabó Kálmán, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület ügyvezető igazgatója adott át, két évig használhatja a vállalat és a 2017 májusában bevezetett speciális bevásárlókocsikkal érdemelte ki.

„Nagyon örülünk, hogy immár ötödik alkalommal lettünk Fogyatékosság-barát Munkahely. Büszkék vagyunk, hogy belső érzékenyítő és az esélyegyenlőséget támogató programjainknak köszönhetően valódi befogadó közösséggé váltunk. Ezt a szemléletet vásárlóink javára fordítottuk az országszerte bevezetett speciális bevásárlókocsik és elektromos mopedek révén, amelyek több mint százezer család vásárlását könnyítik meg minden hónapban” – mondta Széll Hajnalka, az Auchan Retail Magyarország Humánerőforrás Igazgatója.

Az ötödik „Jobb velünk a világ!” gálaesten az Auchan egyik megváltozott munkaképességű dolgozója, Hunyadi Orsolya, a csömöri áruház pénztáros munkatársa Példakép díjat vehetett át kiemelkedő munkájáért.

A Fogyatékos Emberek Világnapján mindemellett a bevásárlást megkönnyítő szolgáltatással fogadta fogyatékkal élő vásárlóit az Auchan. A budaörsi áruházban tartott rendezvényen az online vásárlás lehetőségeinek bemutatásán túl a mozgás-, látás- vagy hallássérült vásárlók szakszerű gyakorlati segítséget igényelhettek áruházi vásárlásukhoz - írják.

Címkék: gazdaság auchan