2019. június 25.

Fekete fokhagymával újít a Nagybani Piac

Fekete fokhagymát kóstoltak a Piac Éjszakája vendégei a Nagybani Piacon. A különleges élelmiszer speciális fermentációs eljárással készül, és a kutatások szerint egészségesebb, mint a friss fokhagyma.

A Piac Éjszakája résztvevői megtapasztalhatták az umamit, vagyis az ázsiai konyha szerint számon tartott tökéletes ötödik ízt. Az itt debütáló fekete fokhagymával és avokádóval készülő saláta ugyanis sós, édes, keserű és savanyú összetételének köszönhetően egy különleges ízélményt adott, ami akár otthon is elkészíthető.

A látogatók az egyik kereskedőnél egy fekete fokhagymából készült salátát kóstolhattak meg. A Kínából érkező különlegességet 80 °C fokon fermentálják, így a hagyományos fokhagyma íze helyett sokakat az aszalt szilvára, vagy épp szójára emlékeztetett. Az ebből kreált különleges saláta pedig igazi kulináris élményt nyújtott. A receptet a piac egyik specialistája, Somogyi Péter fejlesztette ki, aki a különleges zöldségek és gyümölcsök szakértője.

Pályázattal jön a Biztonságos Internet Nap 2020

15 órája

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a 2020-as Biztonságosabb Internet Nap alkalmából offline játékkészítő és videópályázatot ír ki hazai általános és középiskolások számára.