2016. december 12.

Hatszáz mézeskalács jótékony célra

A mézeskalácsokat egy jó hangulatú, karitatív sütés keretein belül készítették el népszerű gasztrobloggerek és a sajtó képviselői.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület magyar mézből készült mézeskalácsok adományozásával kívánja szebbé tenni az ünnepet a nélkülöző családok számára. Az elkészült mézeskalácsokat a Baptista Szeretetszolgálat ajándékozza oda december 19-én a VII. kerületben élő, rászoruló családoknak.

Az esemény háziasszonya Mautner Zsófi volt – a tévés műsorvezető, illetve a közismert Chili & Vanília blog és számos gasztronómiai kötet szerzője szívesen állt a konyhaművészetet a jótékonysággal összekapcsoló ügy mellé. Rajta kívül Havas Dóra, a Lilafüge blog szerzője, Kis-Varga Judit, a Csak a Puffin bloggere, a Malackarajos Péter Anna, illetve a Fűszeres Eszterként tevékenykedő Bodrogi Eszter is aktív szerepet vállalt a sütésben és díszítésben.

A méz számtalan egészséges, a szervezet számára hasznos anyagot tartalmaz, a hazai mézfogyasztás viszont nincs ezzel összhangban: évente alig 70-80 dekagrammot fogyasztunk belőle fejenként, miközben több európai országban két kilogramm körüli ez az érték.