2017. október 24.

Hazai tervezőket támogat az ACG

Magyarország tele van fiatal, tehetséges divattervezőkkel, akik világszínvonalú kollekciókat tesznek le az asztalra, pénz és kommunikációs támogatás hiányában azonban esélyük sincs eljutni itthon a potenciális célcsoportjukhoz.

A fiatal hazai tervezők többsége – tehetségéhez méltatlanul – egyik napról a másikra él, az iparág pedig, bár virágoznia kéne, nem tud előre haladni. Ha valakinek mégis sikerül kiemelkedni, az csakis külföldön teheti meg, hiszen ott sokkal nagyobb megbecsülést kapnak a designerdarabok. Ez az állapot nem tartható tovább, hiszen a tehetség figyelmet és mindenekelőtt támogatást érdemel. Az ország egyik vezető kommunikációs ügynöksége, az ACG, a magyar divat és kreativitás évek óta elkötelezett támogatója szeptemberben ezért rendezvénysorozatot indított ACG Clients&Partners Shopping Night elnevezéssel, elsősorban női ügyfelei, partnerei, dolgozói és barátai részére.

Az esemény keretében minden hónapban ellátogatnak egy-egy hazai tervezőhöz vagy tervezőcsoporthoz, akik így lehetőséget kapnak a bemutatkozásra valódi közönségüknél: kollekciójuk megismertetése mellett személyesen mesélhetnek a mögöttes inspirációról, az anyagokról, a márkafilozófiáról és munkájukról a jelenlévőknek. A résztvevők pedig nemcsak megismerhetik, de meg is vásárolhatják a tervezők darabjait, méghozzá az estére speciálisan kialakított, kedvezményes áron. Az eseménysorozat első estéjén Anna Amélie, Anna Daubner, dorivisy és lindamelinda kollekcióival találkozhattak a vendégek, akik csak úgy özönlöttek a város szívében elhelyezkedő PUNCH Store-ba. Az ismerkedés és vásárlás élményét pedig már csak az ínycsiklandó falatkák, valamint a finom, hűs borok és üdítők fokozhatták.

„Meghatározó kommunikációs ügynökségként felelősségünknek érezzük, hogy ne csak a saját szegmensünkkel foglalkozzunk, hanem folyamatosan felhívjuk a figyelmet a társ-kreatív ipar kiemelkedő fiatal tehetségeire is. Az ACG Clients&Partners Shopping Night nem csupán közösségi élményt nyújt ügyfeleinknek és barátainknak, de egyben kitűnő lehetőség arra, hogy megmutassuk, a magyar tervezők darabjai minden alkalomra hordhatók, és nagyszerű érzés, ha a gardróbunkban tudhatunk belőlük, akár csak egyet is. Az egyedi designerdarabok biztosan nem jönnek szembe velünk az utcán, az pedig, hogy megvásárlásukkal egy abszolút tehetségen alapuló, komplett hazai iparágnak segítünk talpra állni, boldoggá tesz minket. Az este sikerére való tekintettel hamarosan érkezik a második Shopping Night is, ezúttal Szegedi Kata lenyűgöző kollekciójával” – mondta Blaskó Nikolett, az ACG tulajdonosa, aki a hazai divatipar nagyköveteként szinte minden alkalommal magyar tervezők darabjait viseli.

Kutatást készített az IKEA

1 napja

A magyarok 61 százaléka szerint a magáncégeknek aktív szerepet kell vállalniuk a zöld megújulás népszerűsítésében.