2019. május 13.

Hiánypótló piackutatási megoldással jelentkezik az Ipsos

A DIY (Do it yourself) alapú online kutatási szolgáltatás kis-, közép- és nagyvállalatok számára, kommunikációs és reklámügynökségeknek, tudományos kutatásokhoz, újságírók és riporterek számára is hasznos lehet.

Az újonnan bevezetett szolgáltatás célja mindenki számára elérhető közelségbe hozni a piackutatást. Az új DYI piackutatási megoldás olyan igényeket elégít ki, ahol az ügyfelek csupán néhány kérdést szeretnének feltenni, viszont a legfontosabb szempont a gyorsaság és az ár. Ezt az elvárást a hagyományos, egyedi kutatások és módszerek nem tudják kiszolgálni, viszont az Instant Research szolgáltatás a magyar piacon egyedülálló módon igen - meséli Földes Annamária, az Ipsos Observer és CX üzletágainak vezetője.

Az Ipsos kiterjedt online panelje biztosítja a válaszadói bázist, ezáltal garantálva a minőségi és kontrolált adatfelvételt. Az adatfelvétel időtartama lehet 5 óra, 24 óra vagy 3 munkanap. Az egyénileg indított kutatások teljes mértékben egyedi igényekre alakíthatók, a megbízó elvárásaihoz és lehetőségeihez igazodva. A megrendelőnek csupán annyi a feladata, hogy megadja az őt érdeklő célcsoportot, az elérni kívánt elemszámot -amely akár 800 fő is lehet-, megfogalmazza kérdéseit és beállítsa az adatfelvétel időtartamát. Ezt követően nincs egyéb teendő, mint várni az adatbázist és előkészülni felhasználására - tette hozzá Katona Petra, az Ipsos fejlesztőcsapatának szenior kutatója.