2018. május 16.

Hipszterhentesek és kolbászkódex

Idén ünnepli 150. születésnapját a gyulai húsipar. Az alkalom kommunikációjára tendert írt ki a Gyulahús Kft., amelyet az Insomnia Reklámügynökség nyert el.

A 2018. május-júniusban látható integrált kampány során a születésnap alkalmából a fogyasztókat is megajándékozzák egy promóció keretein belül. Az AP-kód feltöltésen alapuló játékban másfél millió forint talál gazdára 15 gyulai wellnesshétvége és 150 kolbászkódex mellett.

A világ folyton változik, korok és ízlések jönnek-mennek, ám a Gyulai marad. Hogyan lehetséges mindez? A válasz a Gyulai esetében könnyen megadható: a minőség iránti elkötelezettség, a szakmai igényesség és a hagyománytisztelet olyan értékek, amelyeken nem fog az idő. Ezt a gondolatot egy, a Gyulai múltját felidéző fényképpel, az elkapott pillanat megelevenedésével jelenítette meg az Insomnia csapata. A látványos múltidézésben a parallax névre hallgató filmes technika volt a stáb segítségére, melynek lényege, hogy 3D hatást érhetünk el akár archív állóképek felhasználásával is - írják.

A casting minden tv-szpot esetében kardinális kérdés, ebben az esetben viszont megtalálni a tökéletes, századfordulós gyulai henteseket nem volt egyszerű feladat. Az 1910-es évekhez passzoló, ugyanakkor mégis mai, „hipszter” henteseket megtalálása volt a cél.

Érdemes megemlíteni, hogy a reklámfilm elején a fotó eredeti, a képen ifj. Balogh Józsefet is láthatjuk, aki Európa-szerte tette ismertté a Gyulait az 1910-es Brüsszeli Világkiállításon aranyérmet nyert kolbászával.