2019. július 17.

Hogy nézne ki 2019-ben egy art deco plakát?

Grafikusokat, képzőművészeket és hobbi alkotókat kér fel a 165 éves Dreher Sörgyárak, hogy álmodják újra a márka ikonikus plakátjait a XX. század első feléből.

A kőbányai sörgyártás, és azon belül a Dreher hirdetései végigkísérték a XX. századot alapjaiban meghatározva Budapest és az ország utcáinak képét. Többségüket 100 éves távlatból nézve is elismerésre méltó alkotásnak tekinti a szakma. A pályázat célja, hogy egyszerre állítson emléket a jelentős hagyományokra épülő magyar posztertervezésnek, egyben új eszközökkel mutassa be a kőbányai sörgyártás tradícióját és jelenét. A leadási határidő augusztus 4.

A zsűrit a márka marketing szakemberei mellett Herbszt László, tervezőgrafikus, illusztrátor, az Aranyrajzszög Társaság tagja és Bicsérdi Ádám, a Kreatív Szaklap szerkesztője alkotja. Ők választják ki az amatőr és hivatásos grafikusok, designerek és képzőművészek pályázatai közül a 300 ezer forintos fődíj nyertesét. A legjobb darabokat ősszel először egy nyílt tárlaton, a sörgyárban állítja majd ki a Dreher. Az augusztus 5-én induló online szavazáson kiválasztott közönség kedvenc pályázatnak szintén jár majd a fődíjnak megfelelő összeg és elismerés.