2020. május 13.

Hol tanulnak a majd legtöbbet kereső gépészmérnökök?

Ezekről a kérdésekről is szólt az Origo felsőoktatási sorozata.

A közel százezer felvételizőt - és szüleiket - releváns kérdésekkel megcélzó videósorozat az origo.hu-ra és a videa.hu, magyar videós portálra készült. Ugyan a kampány jelentős részét a 2020. januári Educatio kiállításon készült videósorozat tette ki, azonban már 2019 szeptemberétől kezdve megjelentek egyetemek által szponzorált tartalmak is - írják.

Az Educatio kiállításon videónként három, különböző egyetemet képviselő hallgató válaszolt azokra a kérdésekre, hogy

  • mit csinál a gyakorlatban az, aki az adott szakon végez?
  • mennyit lehet keresni szakirányos elhelyezkedéssel?
  • és végül, hogy miben tud többet nyújtani az adott egyetem másoknál?

Bár a kérdések elsőre triviálisnak tűnnek, nem minden kiállító tudott teljes körű választ adni. Márpedig a továbbtanulási expón az említett hallgatók informálják a felvételizőket, így fontos látni, mennyire is vannak képben. A szakkiállítás utáni sorozaton 519 ezer videóindítás és 447 ezer végignézés keletkezett. Az idei szakokat bemutató videók eredményeit nézve a legtöbb megtekintést a Debreceni Egyetem gyűjtötte össze – több mint 437 ezret - teszik hozzá.

Újfajta internetes csalásra figyelmeztet az OTP Bank

14 órája

A csalók Csányi Sándor nevével és arcképével visszaélve, helyenként hibás magyarsággal készült internetes hivatkozásokban kriptovalutával kapcsolatos szolgáltatásokat próbálnak népszerűsíteni.