Kövess minket!

Marketing

„Home-made” reklámkampány

A koronavírus sok mindent elhalkított, így például a már szemünknek megszokottá vált „plakátzajt” is. Kevesebb a hirdetés bármerre nézünk, ezért is tűnhetett mostanában fel, hogy sokszor jönnek szembe a Szerencsejáték Zrt. új plakátjai. Úgy fest, náluk és a kampányt kivitelező Lounge Group ügynökségnél cseppet sem állt meg a munka, mi több, elindítottak egy áprilistól nyárig futó projektet. A nem mindennapi munkafolyamatokról és a sikerről először Szász Tamás, a Szerencsejáték Zrt. marketingfőosztályának vezetője, őt követően pedig Gödrei Fanni, a Lounge Group account managere beszél lapunk 2020-as harmadik számában. (X)

A digitális lottózást népszerűsítve tévés, rádiós, print, online, közterületi és szórólapos hirdetések egyaránt készültek. Nem voltak félelmeik, hogy most fussanak neki egy ekkora kampánynak?

Március elején hirtelen megváltoztak a körülmények a világjárvány miatt, így az elsődleges feladatunk az volt, hogy gyorsan és hatékonyan reagálhassunk a kialakult helyzetre, ami a Szerencsejáték Zrt.-t és a játékosainkat is kiemelten érintette. Az integrált digitális kampányunk előkészítése mellett számos olyan intézkedésben is aktív szerepet vállaltunk, amely a fogadóink, munkatársaink és partnereink azonnali egészségvédelmére koncentrált. Félelem nem volt bennünk, sokkal inkább egy határozottabb fókuszra váltás. Nem kizárólag a várható bevételkiesés hatékony ellensúlyozása volt a cél azzal, hogy a játékosaink számára minél szélesebb körben kommunikáljuk a digitális játékcsatornák meglétét és előnyeit, hanem sokkal inkább egy komplexebb, hosszabb távú stratégiai újratervezés, amit szintén meg kellett valósítanunk aránylag rövid időn belül.

Milyen kihívásokat jelentett a munkafolyamatok során a jelenlegi helyzet? Érzékelték például azt, hogy a kampányon dolgozó Lounge Group home office-ból látta el feladatait?

A járványügyi helyzet az élet minden területén, így a munkafolyamatok menedzselésében is számos változást hozott a nemzeti lottótársaság életében, de az alapvető egyeztetések, a szakmai munka ugyanolyan gördülékenyen zajlottak az ügynökségi stratégiai partnerünkkel, mint korábban.

Egyedül a produkciós, gyártási folyamatok tértek el jobban a megszokottól abban a tekintetben, hogy a mostani helyzetben nem tudtunk személyesen részt venni a tévé- és rádiószpotok helyszíni munkálataiban. Távolról, online streaming segítségével tartottuk a kapcsolatot a produkciós és ügynökségi csapattal. Közel két hónap távlatából azt mondhatom, hogy a kampányokon dolgozó kollégáim és az ügynökség szakemberei, ahogy korábban is, magas színvonalon látják el a munkát, és mindenki maximális teljesítményt nyújt. Jó példa a „Lottózni otthon is lehet” kampányunk, amit rekordidő alatt készítettünk el egy internetes aloldallal együtt.

Az otthoni ügyintézést eddig főként nem egészségügyi, inkább kényelmi okokból választották a vásárlók. Mekkora a változás az internetes, az SMS-Lottó és az Okoslottó fogyasztása kapcsán?

Valóban így van, az utóbbi időben a lakosság védelmében meghozott korlátozó intézkedések eredményeképpen a játékosaink is jóval több időt töltöttek otthon, így számos egyéb tényező – mint a munkavégzés, az otthonlét, a mozgás, a pihenés – mellett a lottójátszási szokások is átalakultak. Úgy gondolom, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a pandémiás helyzet alatt a személyes kontaktusok számának csökkenése következtében a lottózóink forgalma is visszaesett. Az viszont bizakodásra ad okot, hogy az utóbbi hetekben a játékosaink körében egyre nagyobb teret nyert az online értékesítési csatornák használata, ami jelentősen hozzájárult a lottójátékok eladásainak szinten tartásához. Jelenleg már közel 400 ezren játszanak a digitális fogadási módok valamelyikével, úgymint az internetes játékmód, az SMS-Lottó vagy az Okoslottó mobilalkalmazással történő játék. A kampány kezdete óta a számsorsjátékok internetes forgalma több mint 40 százalékkal növekedett, és ezzel párhuzamosan az Okoslottó mobilalkalmazás, illetve az SMS-Lottó forgalma megközelítőleg 20 százalékkal emelkedett. Ennek köszönhetően az online számsorsjátékok interaktív részaránya több mint a duplájára nőtt a portfólión belül.

Ez a siker a mostani kampánynak is köszönhető?

A 360 fokos, integrált, de erősen digitális fókuszú kampányunk rendkívül gyorsan reagált a megváltozott vásárlói szokásokra és igényekre. A kommunikáció során igyekeztünk egy olyan marketingmixet összeállítani, amellyel a játékosaink szélesebb rétegéhez juttathatjuk el a digitális játékmódok létéről és előnyeiről szóló üzeneteinket, célzott digitális és social media eszközökkel. Egyik kiemelt célunk az volt, hogy az online csatornákra tereljük a játékosainkat, ellensúlyozva az értékesítőhálózatból kieső forgalmat. Emellett természetesen azt is szerettük volna elérni, hogy a játékosaink számára érdekesebbé tegyük az otthoni létet, izgalmat vigyünk a hétköznapjaikba, és edukáljuk őket a lottózás további lehetőségeiről, így nem kell lemondaniuk a játékról, hiszen otthonról is lehet gyorsan, kényelmesen, csupán néhány kattintással biztonságosan játszani.

A kampánynak volt még egy kardinális eleme, ami az indulással egy időben készült el, és a kommunikáció egyik alapja volt. Ez a komponens tulajdonképpen egy új, ergonomikus, információs aloldal volt a Szerencsejáték Zrt. honlapján, ahol érthetően, áttekinthetően, felelősen és edukatív módon szerettük volna tájékoztatni az ügyfeleinket a digitális játékmódok használatáról. Azért, hogy biztosak lehessünk abban, hogy az aloldal teljesíti az elvárásainkat, egy ezerfős, online paneles kutatással kikértük a látogatók véleményét ezzel kapcsolatban. A főbb eredmények azt mutatták, hogy az oldal a felmérésben részt vevők 87 százalékának nyerte el a tetszését. Még fontosabb azonban, hogy a válaszadók 95 százaléka szerint áttekinthető volt az oldal.

A kampányt hetente értékeljük digitálismédiacsatorna-hatékonyság és kereskedelmi eredmények szintjén. Rendkívül jó eredmények születnek, hétről hétre dőlnek meg a digitális értékesítési rekordjaink.

A „maradj otthon!” üzenet fontossága cégen belül, a munkatársak körében is lényeges szerepet kap?

Március 17-étől az adminisztratív feladatokat ellátó irodai munkatársaink körülbelül 70 százaléka otthonról dolgozik, a 12 éven aluli gyermeket nevelő szülők és a 60 év feletti kollégáink számára pedig igény esetén biztosítja az otthon maradás lehetőségét a vállalat. Emellett a közel 180 megváltozott munkaképességű kollégát foglalkoztató karitatív sorsjegyárus-hálózatunk működését is szüneteltetjük átmenetileg a fogyatékossággal élő munkatársaink egészsége védelme érdekében, de napi szinten kapcsolatban maradunk velük. A lottózókban dolgozó kollégáink és a játékosaink érdekében is számos egészségvédelmi intézkedést vezettünk be, például az értékesítőhelyeken a munkatársaink maszkban és gumikesztyűben szolgálják ki az ügyfeleket, a sorban állásnál padlómatrica figyelmeztet az ajánlott távolság betartására, a pultokra plexiállványt helyeztünk, és fokozott, napi fertőtlenítő takarítást végzünk. Nagyra értékeljük azon kollégáink elkötelezettségét, akik napi szinten helytállnak, és olyan munkakörben dolgoznak, hogy elengedhetetlen a személyes jelenlétük, mint például a lottózókban, a logisztikai területen vagy a sorsolásokon teljesítő kollégák.

Nem tudhatjuk, mikor tér vissza minden a régi kerékvágásba. Addig is számíthatunk majd újabb kampányokra a Szerencsejáték Zrt. részéről?

Természetesen egy percre sem dőlünk hátra, a háttérben jelenleg is komoly munkálatok folynak, számos kampány és aktivitás előkészítése zajlik. Az újdonságok mellett folyamatosan optimalizáljuk és fejlesztjük a marketingtevékenységünket, és felelős nemzeti vállalatként egyfolytában azon dolgozunk, hogy játékosaink igényeit minden oldalról változatosan, szórakoztatóan és továbbra is magas szakmai színvonalon szolgálhassuk ki a jövőben is.

A munkálatok pedig valóban gőzerővel zajlanak, éppen egy új, a Szerencsejáték Zrt. számára készülő forgatás végén értük el kérdéseinkkel a Lounge Group egyik account managerét, Gödrei Fannit. A megváltozott helyzet miatt ügynökségük szinte teljes egészében virtuális munkahellyé vált, a mostani forgatást ő is home office-ból, online streaming segítségével követte végig. Erről a nem mindennapi módszerről is kérdeztük.

A Szerencsejáték Zrt. most látható kampánya kapcsán milyen megkeresést kaptak, mi volt a feladatuk?

A járvány miatt megváltozott körülöttünk a világ, ami természetesen hatással van a fogyasztói igényekre is. A feladatunk egy integrált kampány keretein belül felhívni a fogyasztók, a játékosok figyelmét, hogy milyen biztonságos lehetőségeik vannak arra, hogy a mindennapi életüknek továbbra is részét képezhessék a jól ismert játékok és a velük járó izgalom. Mivel a játék digitális formái jelentik a biztonságos megoldást, a jelen kampány arra is kiváló alkalmat adott, hogy megalapozzuk a Szerencsejáték Zrt. hosszú távú célkitűzését: a digitális csatornákra való terelést. A megváltozott helyzetre való reagálásként a kampány magját ez az üzenet adta: „Lottózni otthon is lehet”, hiszen „nyerni mindenhol jó”.

A koronavírus miatt hozott korlátozások az ügynökségi munkát is átalakítják. Önök számára milyen kihívást jelentett ez a projekt megvalósítása során?

A mi munkánk nagy része – szerencsés módon – alapvetően otthonról, online is végezhető. Mind az ügynökség, mind a Szerencsejáték Zrt. rendkívül gyorsan reagált a kialakult helyzetre és a korlátozásokra, nagyon hamar kiépítettük azokat a csatornákat, melyekkel továbbra is zökkenőmentesen folyhat a közös munka. A legnagyobb kihívást talán a produkciós feladatok ellátása jelentette, úgymint a rádió- és a tévészpotok gyártása, hiszen sem a stúdióban, sem a forgatáson nem találkozhattunk személyesen, így élő online közvetítésben történt az egyeztetés és az elfogadás. A hatékony munkához csupán egy gyors szemléletváltásra volt szükség, és a megbeszéléseket az online térben intézve minden a helyére került.

Hogyan fogadta az ügyfél, amikor közölték, hogy ezt a kampányt már teljes egészében home office-ból koordinálják majd?

A biztonságos munkakörnyezet és munkafolyamatok kialakítását minden érintett fél prioritásként kezelte, teljesen evidens volt mindenki számára, hogy így tudunk a legnagyobb hatékonysággal együtt dolgozni.

Végül mennyire teljesültek az ügynökségi várakozások, mennyire lett sikeres a digitális lottózást népszerűsítő kampány?

Már az első pár hét után egyértelmű volt, hogy jól funkcionál, és beváltja a hozzá fűződő reményeinket. A kampány második hetében az elsőhöz képest (a klasszikus online felületeknél) 46 százalékkal nőtt a kattintások száma, az átkattintási arány pedig 0,28 százalék volt, ami jóval a piaci átlag feletti érték. A kampány negyedik hetében ez az átkattintási ráta 0,35 százalékra emelkedett, a kattintások száma pedig további 23 százalékkal növekedett a harmadik – előző – héthez képest. Természetesen ez csak néhány adat, de a kampány digitális fókuszából adódóan nagyon fontos visszaigazolás nekünk.

Úgy tűnik tehát, hogy bár ez valamennyiünk számára sok tekintetben kihívásokkal teli időszak, a hatékony közös munka továbbra is meghozza a várt eredményeket.

Marketing

Újra magyar kézbe kerül a Boci

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől, amely a Szerencsi Édesipari Vállalattal együtt vette meg a márkákat a privatizáció során, 1991-ben.

Közzétéve:

A két vállalat keddi közleménye szerint az ellátás folytonosságának biztosítására egy átmeneti időszakban a Nestlé gyártja majd tovább a termékeket, ezzel is garantálva, hogy a fogyasztók folyamatosan megvásárolhassák a csokoládékat. A tranzakció 2024. május 22-én zárul.

Mészáros Tamás, a Cerbona vezérigazgatója jelezte:

a 100 százalékban magyar tulajdonú vállalat biztosítja a csaknem 100 éves múltra visszatekintő márkák további növekedését.

Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezetője kifejtette: a Boci értékesítése lehetővé teszi a Nestlé Hungária édesség üzletága számára, hogy olyan erősségeire összpontosítson, mint a KitKat és a Balaton.

A Nestlé több mint 30 éve van jelen Magyarországon, jelenleg a legnagyobb svájci befektető és munkáltató. Három gyárában, Szerencsen, Diósgyőrön és Bükön, illetve budapesti központjában több mint 2800 embert foglalkoztat. A cég a 2024. februárban bejelentett büki beruházásával együtt már 382 milliárd forintot meghaladó értékben fektetett be Magyarországon. A Nestlé Hungária beszállítóinak többsége magyar vállalkozás, amelyek évente összesen 54 milliárd forint értékben adnak el termékeket és szolgáltatásokat a Nestlé globális hálózatának.

A Cerbona több mint négy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a magyar élelmiszeriparban. A kezdetben malomipari vállalat müzliszeletek és müzlik gyártására specializálódott, illetve egyéb gabona alapú élelmiszereket gyárt, gyárában több mint 150 munkavállaló dolgozik.

Tovább olvasom

Marketing

Megújul a Magyar Marketing Szövetség képzési rendszere

Május elején indulnak az SMP Marketing Masters kurzusai.

Közzétéve:

A Magyar Marketing Szövetség logója, forrás: MMSZ

Megújítja képzési rendszerét a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) – közölte szerdán a szakmai szervezet. Azt ígérve, hogy szakmai partnerével, az SMP Magyarországgal közösen elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat, amelyek sikeres elvégzése egyedülálló módon szakmai minősítést is jelent a 2024 őszén induló SMP licencprogram keretén belül. Az MMSZ megújuló edukációs kínálatának első elemei a május elején induló SMP Marketing Masters kurzusok, amelyeket a hazai marketinges és kommunikációs szakma elismert vállalati szakemberi tartanak.

„Az MMSZ első számú küldetése, hogy a szakmaiság erősítésével a marketing reputációját is egyre magasabb szintre helyezze, ennek érdekében kiemelten fontos a szakma identitásának erősítése is, hiszen erre alapozva lehet a marketinget a legmagasabb szinten képviselni, illetve művelni. Mindehhez korszerű marketinges és kommunikációs ismeretekre, valamint holisztikus üzleti és menedzsment tudásra egyaránt szükség van” – vallja Hinora Ferenc, az MMSZ elnöke, hozzátéve, hogy ebben a gyorsan változó világban a tudás folyamatos frissítésére, fejlesztésére van szükség, ezért az SMP Magyarország és az MMSZ, mint a European Marketing Confederation (EMC) tagszervezetei, elkötelezettek az európai Continuous Development Programban (CDP) való aktív részvétel iránt.  E célkitűzés támogatása érdekében az MMSZ 2024-ben megújítja és bővíti képzési rendszerét: a cél az, hogy a kínált személyes és online kurzusain keresztül a szervezet hatékonyan támogassa a junior és senior szakemberek szakmai fejlődését, hogy készségeiket és tudásukat magas szinten fejleszthessék, valamint lépést tarthassanak a folyamatosan változó trendekkel. A CDP képzési program három elemből áll:

  • SMP Masters – minden évben elérhető, magyar nyelvű, személyes jelenlétű kurzusok,
  • SMP Mastersnet – 2024 őszétől induló, az ősztől nyárig tartó szemeszterben folyamatosan elérhető magyar nyelvű online kurzusok,
  • SMP Mastermind – folyamatosan elérhető, perszonalizált magyar vagy angol nyelvű, gyakorlatorientált, európai szinten minősített szakemberek közreműködésével tartott worskshopok.

A program első elemei a május elején induló SMP Marketing Masters kurzusok. A magyar nyelvű, személyes képzések célja, hogy a marketing területén megkerülhetetlen, naprakész, stratégiai, kreatív, digitális, technológiai folyamatokat, lehetőségeket, trendeket, valamint megoldásokat egy átfogó képzéssorozat keretében ismerjék meg és sajátítsák el a résztvevők. Az SMP Marketing Masters komplex programsorozat összesen öt, egyenként kétnapos tematikus kurzusból áll, amelyeken külön-külön, de akár egyben is részt lehet venni. A képzési program a márkaépítés és menedzsment, a kreatív és technológiai marketing, a digitális stratégiák és marketingtaktikák, a social media és content marketing, valamint a kampánymenedzsment és értékesítés területét öleli fel, és azon többek között olyan elismert hazai és nemzetközi piacon is tapasztalattal bíró vállalati szakemberek oktatnak majd, mind például Balogh Tímea (Telekom), Kovács András Péter (Yettel), Mérő Ádám (The Coca-Cola Company), Metykó Tibor (Euronics)Mondovics Péter (Mastercard), Spiegel György (Borsodi) vagy például Tóth András (Microsoft). A teljes programban való részvétel esetén Senior Marketing Professional diploma szerezhető, sőt ezenfelül, a képzéshez kapcsolódva, az oktatókkal való személyes networkinglehetőség és akár mentoringprogram is elérhetővé válik. 

A Magyar Marketing Szövetség és az SMP Magyarország által kínált, megújult képzési rendszer folyamatosan biztosítja a tanulás lehetőségét, segíti a sikeres karrierépítést és formálja a jövő szakembereinek alapvető stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai készségeit. A képzések sikeres elvégzése egyedülálló módon szakmai minősítést is jelent a 2024 őszén induló SMP licencprogram keretén belül, amelyhez pályázat útján lehet majd csatlakozni 2024 októberétől. „Hisszük, hogy a felkészült szakemberek eredményes munkája értékteremtő módon járul hozzá a vállalatok, vállalkozások üzleti eredményességéhez, és ezáltal a marketingszakma még elismertebbé, megbecsültebbé válik!” – hangsúlyozza Hinora Ferenc, a megújult képzési programot nyújtó MMSZ elnöke.

Tovább olvasom

Marketing

Versenyfelügyeleti eljárás indul a Temu online piactérrel szemben

Valószínűsíthetően olyan árfeltüntetési és akciótartási gyakorlatot folytat, amely alkalmas lehet a fogyasztók megtévesztésére.

Közzétéve:

Versenyfelügyeleti eljárást indít a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Temu online piactér európai működtetőjével, a Whaleco Technology Limiteddel szemben a fogyasztókkal szemben tanúsított tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt – közölte a hatóság szerdán az MTI-vel.

Felidézik, hogy a GVH 2024. február 27-én közölte, számos bejelentés alapján több eljárás is folyamatban van a kínai Temu online piactér kereskedelmi gyakorlatával szemben.

Kiemelték, a rendelkezésre álló információk, adatok alapján

az Írországban bejegyzett Whaleco Technology Limited az általa üzemeltetett honlapon és a Temu mobilalkalmazáson keresztül valószínűsíthetően olyan árfeltüntetési és akciótartási gyakorlatot folytat, amely alkalmas lehet a fogyasztók megtévesztésére.

A vállalkozás az általa értékesített termékek esetében „akár 95 százalék” (vagy magasabb) mértékű kedvezményeket kommunikál bizonyos termékkategóriákra, azonban ilyen mértékű kedvezmény a kategóriára történő kattintással nem lelhető fel a találatok között – írják a közleményben.
Részletezik, a GVH észlelte továbbá, hogy a vállalkozás a honlapon, illetve a mobilalkalmazáson elérhető termékekre vonatkozó akciós ajánlataival összefüggésben a teljes vásárlási folyamat alatt a termékek elérhetőségére vonatkozó sürgető jellegű tájékoztatásokat tesz közzé, például:

  • „már csak 4 maradt”,
  • „majdnem elfogyott”,
  • „megvásárolva 1 perccel ezelőtt”,
  • „Siessen! Több, mint x személy helyezte a kosarába ezt terméket”,
  • „Keresett! x eladva az utolsó 24 órában”,
  • A közelmúltban x-en értékelték 5 csillaggal”.

Ezek az üzenetek tartalmuk és vizuális megjelenítésük révén összhatásukban valószínűsíthetően alkalmasak arra, hogy a fogyasztókat sürgessék, illetve pszichés nyomásgyakorlás alá helyezzék a termék megvásárlására vonatkozó döntésük meghozatalában – tették hozzá.

A GVH észlelte azt is, hogy a honlapon a „Temuról” szóló linken közzétett és vallott értékek között a „Társadalmilag felelősségteljes – Jót tenni a világgal” kijelentés szerepeltetésével valószínűsíthetően megtévesztő kereskedelmi gyakorlatot folytat a termékek lényeges jellemzőivel kapcsolatban, különösen a termékek környezeti hatásai szempontjából.

Továbbá a GVH azt is valószínűsíti,

a vállalkozás az általa népszerűsített, és forgalmazott termékek esetében azt a hamis benyomást kelti, hogy a termékek jogszerűen értékesíthetők, holott nem rendelkeznek „CE” megfelelőségi jelöléssel

– olvasható a közleményben.

Mindezek alapján a Gazdasági Versenyhivatal a Temu online piacteret működtető Whaleco Technology Limiteddel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt versenyfelügyeleti eljárást indít.

Felhívták a figyelmet, a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. A vizsgálat lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható. A versenyfelügyeleti eljárásban kiszabható maximális bírság az érintett vállalkozás nemzetközi csoportszintű éves árbevételének a 13 százaléka lehet.

A GVH észlelte azt is, hogy a Temu a különböző közösségi médiumokban nagy követőtáborral rendelkező magyar influenszerekkel is népszerűsíti a termékeit.

Ezzel kapcsolatban a nemzeti versenyhatóság – összhangban a 2022 novemberében közzétett, influenszereknek szóló útmutatójával – fokozottan felhívja az érintett véleményvezérek figyelmét a reklámozással kapcsolatos szabályok betartására, illetve ennek elmaradása esetén a lehetséges jogkövetkezményekre.

A GVH elnöke felszólító levéllel élt a Temu termékeit is népszerűsítő egyik hazai influenszer felé, hogy hozza összhangba hirdetési tevékenységét a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvénnyel

– tájékoztatott a GVH.

Hangsúlyozták, a GVH kiemelt figyelmet fordít a jelentős számú fogyasztó és vállalkozás érdekeit és piaci helyzetét befolyásoló, nagy technológiai vállalkozások és online platformok piaci magatartásainak vizsgálatára. A GVH az elmúlt években többek között a Google, illetve a PayPal számára is előírt versenykorrekciós kötelezettségeket, az Apple és a Booking.com pedig jelentős versenyfelügyeleti bírságokat fizetett Magyarországon.

Kitértek arra, hogy a magyar versenyhatóság 2023 februárjában fejezte be vizsgálatát a világ egyik legnagyobb e-kereskedelmi piacterével, a Wish-sel szemben, tavaly november végén pedig lezárta a TikTok vizsgálatát, amely során a magyar versenyhatóság globális hatású eredményeket ért el.

Tovább olvasom