2020. augusztus 07.

Idén is lesz Média Építészeti Díja

A megmérettetést idén 16. alkalommal indítják útjára.

A Média Építészeti Díja kétfordulós megmérettetése a magyar építészet aktuális alkotásainak, amit az Építészfórum alapítói Pásztor Erika Katalina és Vargha Mihály hívtak életre 2005-ben. A hagyományokat követve az Építészfórum felületén megjelent alkotásokból az idén is nemzetközi zsűri válogatja ki első körben azt az öt tervet és öt megépült alkotást, amelyet majd a magyar média jeles képviselőiből összeállított médiazsűri értékel nyilvános eseményen.

Idén is elvállalta a nemzetközi zsűri vezetését Indira van’t Klooster, az ARCAM, tehát az Amszterdami Építészeti Központ vezetője, az A10 építészeti újság alapító-főszerkesztője.

Az előzsűrinek szokásos módon egy jeles magyar építész is tagja, hogy tudásával, a helyi kontextusok tisztázásával, az estleges kérdések megválaszolásával támogassa a zsűri elmélyült munkáját. Egy olyan építészt kértünk fel, aki mindent tud a verseny izgalmáról, játékszabályairól, nehézségeiről és a MÉD különböző díjainak elnyerésével járó sikerekről. Nagy öröm a szerkesztőségünk számára, hogy az előzsűri munkáját Nagy Csaba Ybl- és Prima Primissima díjas építész, az ARCHIKON Architects alapítója és vezető tervezője segíti - írják.