2019. november 08.

Index: Közpénzből reklámozzák a Liget-projekt megmentéséért indított petíciót

Október 30-án a Peticiok.com oldalán megjelent egy felhívás, amit a leírás szerint egy nagykanizsai férfi jegyez.

A felhívásban a férfi arra kéri a magyar kormányt, hogy "tegyen meg mindent, használjon fel minden törvényes lehetőséget a Liget Budapest projekt megmentéséért".

Az újonnan alakult fővárosi közgyűlés elfogadta a főpolgármester, Karácsony Gergely Városliget-projektre vonatkozó javaslatát, vagyis hogy mindazon épületek megvalósítása, amelyek kivitelezése még el se kezdődött, mint az Új Nemzeti Galéria, ne is induljon meg - írják.

"A most már külföldön is elismert és figyelemmel kísért díjat kapott, sikeres „Liget Budapest Projekt” befejezése veszélybe került. A budapestiek döntése értelmében a városnak új vezetése van, akik a folytatást meg akarják akadályozni. Ez a terv óriási lehetőség, talán száz évben egyszer van ilyen, hogy a kultúra, a művészetek területén ilyen maradandót hozzon létre. Budapesten? Igen, de Budapest nem csak a budapestieké, Budapest az egész országé, így ez mindenki javára és hasznára válik, mert Budapest a Nemzet Fővárosa" – áll az egy hete indított felhívásban. Arra is kérte a kormányt, hogy "tegyen meg mindent, használjon fel minden törvényes lehetőséget a Liget Budapest Projekt megmentésére és vigye végbe következetesen eredeti elhatározását. Legyen a Városliget még inkább a kultúra a művészetek, a pihenés gyönyörű központja. Ezt hivatott támogatni ez a felhívás."

A felhívást szinte azonnal megosztották a Liget-projekt hivatalos Facebook-oldalán, és arra kérték követőiket, hogy akik egyetértenek a benne foglaltakkal, írják alá. Sőt, a közösségi oldal tulajdonosa, a Városliget Zrt. költött is az ügyre, volt, akinek hirdetett posztként jelent meg a kérés a hírfolyamában.

Sok céget a kiszámíthatatlan kommunikáció vitt csődbe

19 órája

Hogyan állhatnak talpra a magyar vállalkozások a koronavírus-járványt követően? És vajon milyen kommunikációs eszközöket kell bevetnünk? Langmár Zsuzsa, kommunikációs szakember szerint a kulcsszó a stabil online jelenlét.

A Telekom a TOP 3 legvonzóbb munkahely között

19 órája

Az újgenerációs álláshirdetési platform, a Zyntern legfrissebb kutatásában a pályakezdő fiatalok munkahelyválasztási preferenciáit mérte fel. A Magyar Telekom a TOP 3 legvonzóbb hazai munkaadó között szerepel.