2020. november 20.

Keresik az év marketingaktív vállalkozását és az év ügynökségét

A Marketing Diamond Awards küldetése, hogy teret adjon a kisebb ügynökségek és a kisebb költségvetésből megvalósuló marketingaktivitások számára.

Tizenegy kategóriában várják a pályázatokat december 11-ig a 2019. október 1. és 2020. október 31. között megvalósult marketingaktivitásokról - közölte a Magyar Marketing Szövetség.

A szövetség szerint a marketingkommunikációs szakmában a legtöbb szakmai díj a nagy ügynökségek és a multinacionális vállalatok kiváltsága, akiknek nagyobb marketingbüdzsé áll a rendelkezésükre. Éppen ezért szeretnének teret adni a kisebb ügynökségek és a kisebb költségvetésből megvalósuló marketingaktivitások számára. Céljuk továbbá a sikeres, hatékony marketing-megoldások elismerésével és azok széleskörű népszerűsítésével hozzájárulni az igényes, szakmailag helyes gyakorlat elterjedéséhez, valamint segíteni a marketingszakma kisebb szereplőit a minél színvonalasabb marketingtevékenység végzésében.

A pályázható kategóriák a következők:

 

 • tartalommarketing
 • márkaépítés
 • direkt marketing-megoldások
 • ügyfél-elégedettségi programok
 • design és kreatív
 • online felületen futó kampányok
 • közösségi média-megoldások
 • egyéb digitális megoldások
 • kis költségvetésű integrált kampányok
 • eseményalapú aktivációk
 • produkciós és nyomdai gyártások

 

A pályázó cégeknek be kell mutatniuk a megvalósított marketingtevékenység előkészítésének, megvalósításának és eredményessége értékelésének folyamatát.

A zsűri két részből áll: egyrészt az ügynökségi szakemberekből, másrészt a megbízói oldal legsikeresebb marketing- és kommunikációs vezetőiből. Az ügynökségi szakemberek a megbízói oldalról benyújtott pályázatokat, míg az ügynökségek által benyújtottakat a megbízói oldalt képviselő zsűritagok fogják értékelni. A díj ezáltal lehetőséget biztosít a kisebb ügynökségeknek, hogy bemutatkozzanak a nagy márkákat képviselő marketingvezetők előtt, valamint a marketingaktív vállalkozásoknak, hogy sikeres tevékenységüket a szolgáltatói oldal képviselőivel megismertessék és elismertessék.

Az idei zsűritagok között olyan marketingszakemberek szerepelnek, mint Bánhegyi Zsófia (Szerencsejáték Zrt.), Bay Áron (Exact Match), Bognár Tamás (Porsche Hungaria, ŠKODA), Damjanovich Nebojsa (Resend Agency), Gandera Balázs (INTREN), Hidvégi Krisztina (New Land Media), Hovanyecz Norbert (SuperShop), Jagodics Rita (Kereskedelmi Marketing Trendek), Kovács András Péter (Magyar Telekom), Knapcsek Katalin (KNK PR&Média), Lévai Richárd (Liftup), Mérő Ádám (The Coca-Cola Company), Papp Gábor (The Pitch), Papp-Váry Árpád (METU), Szilva Mónika (Nestlé Hungária), Török Szabolcs (Magyar Posta Zrt.).

A zsűri elnöke: Hinora Ferenc, az MMSZ elnöke.