2017. május 12.

Két díjra is esélyes a Gemius

Két kategóriában is jelölték a Gemiust az idei IAB Europe Research Awardson.

A díjért a gemiusAdReal mérkőzik meg – egy olyan piackutatási platform, amely az internetezők reklámfogyasztási szokásairól nyújt információt. A győzteseket Amszterdamban hirdetik ki május 23-án az Interact konferencián.

A gemiusAdReal lehetővé teszi az online hirdetési piac széles körű elemzését, figyelembe véve a felhasználók szemszögét is. Mind a kiadók, mind a hirdetők számára információt nyújt a konkurensek hirdetési tevékenységeivel kapcsolatban. A Gemiusnak a Közönségmérés, valamint a Fogyasztói Attitűdök és Viselkedés kategóriákon belül van lehetősége a győzelemre.

"A gemiusAdReal tavaly mutatkozott be, nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen hamar felfigyelt rá az európai online szektor. A lengyel piacon kezdődött az implementálás, ma pedig már Németországban, Romániában, Ukrajnában és Oroszországban is elérhető" – mondta Piotr Ejdys, a Gemius vezérigazgatója.

"Az adataink fontos támpontot adnak a független viewability mérésekkel kapcsolatos párbeszédben, amely érinti az inscreent (ad visibilityt) az olyan amerikai óriások felhasználóinak területén is, mint amilyen a Facebook vagy a YouTube. A programmatic hirdetési piac korában rendkívül értékes információforrást jelent a brand safetyvel kapcsolatban is. Lehetőséget ad a marketingeseknek, ügynökségeknek, kiadóknak és a szektor szervezeteinek, hogy kiterjesszék tudásukat az online hirdetési piacon, továbbá hogy tisztább képet kapjanak róla" – magyarázta Marta Sułkiewicz, aki a Gemiusnál az online hirdetéssel kapcsolatos kutatások fejlesztéséért felelős.

Az online piackutatási kategóriában a Gemius a comScore, a Dometrics – Fistnet d.o.o. és a Mediametrie ellenfele lesz. A fogyasztói attitűdökre és viselkedésre irányuló kutatások kategóriájában pedig az AOL, az EDAA, az Optimum Media Direction SLU és a Quantcast lesznek a Gemius vetélytársai.

A Gemius csoport már két IAB Europe trófeát tudhat magáénak. Tavaly egy olyan módszertanért kapott díjat, amely napi adatokat szolgáltat a honlapok nézettségével kapcsolatban (gemiusOvernight). Két évvel ezelőtt a vállalat megnyerte a „Legjobb európai piackutatási projekt” díjat, méghozzá egy olyan megoldásért, amely a kiadókat segíti a teljes elérésük megismerésében platformokra lebontva (Behavioral Panel Synthesis, BPS).