2017. január 03.

Kínai nagy adategyesítés

A Youku streaming-szolgáltató és anyacége, az Alibaba hamarosan összeköti adatait, ezáltal részletesebb profilozási és targetálási lehetőségek nyílnak meg.

Az Alibaba e-kereskedelmi óriásnak 400 millió vásárlóról van adata, míg a Youku 30 millió fizető felhasználóval rendelkezik. A nagyságrendi eltérés ellenére fontos az adatok összekötése, hiszen az OTT-piac bő 40 százalékáról, ráadásul jellemzően az értékes fiatal célcsoport tagjairól van szó. Különösen fontos ez a piac a szórakoztatóipar számára, mivel kiemelten sokat költenek a szabadidő eltöltésére és szórakozásra. Ez utóbbi piac méretét az App Annie elemző cég az idei évre már 5 milliárd dollárosra becsüli.

A kínai streaming-szegmens értékéről sokat elmond, hogy a Baidu kereső tulajdonában álló iQyi streaming-szolgáltató tavaly júniusban érte el a 20 millió fizető felhasználót, ami duplázást jelentett mindössze hat hónap leforgása alatt. A céget idén vinnék tőzsdére, a tervezett bevétel 4-5 milliárd dollár közötti.

(Forrás: Warc)

Indul a XIXO új image kampánya

40 perce

Hazánk egyik vezető italgyártója, a HELL ENERGY Magyarország intenzív kampányokkal és jelenléttel újrapozícionálja XIXO brandjét.