2019. június 13.

Klímaválságról szól a 19. ARC pályázat

Július 16-ig lehet jelentkeznek a 19. ARC pályázatra, melynek idei témája a klímaválság.

A Magyarországon, Európában és az egész bolygón zajló jelenségek közül idén a klímaváltozás, klímaválság folyamata lesz a 19. ARC fő pályázati témája. Megkérdőjelezhetetlen tudományos tény, hogy a klímavészhelyzet és a tömeges fajkihalás korában élünk. Ezért a pályázat és kiállítás az idén különösen felelősségteljes, szabad és kreatív képkészítésre buzdítja a résztvevőket.

A pályázat pontos témája: Klímariadó!. A leadási határidő pedig: 2019. július 16. 12:00. A pályázati kiírás teljes egészéban megtekinthető az ARC pályázat hivatalos honlapján.

Részletes, szakértő segítséget a tájékozódáshoz a Greenpeace Magyarország honlapján találhatnak a jelentkezők, ahol egy gyorstalpalót olvashatnak a klímaváltozásról, és néhány tippet láthatnak arról, mit tehetünk egyénileg és rendszerszinten, hogy elkerüljük a klímakatasztrófát.

Fido Didóval ünnepli a 90. születésnapját a 7UP

4 órája

A 90-es évek ikonikus figurája, Fido Dido most visszatért. A 7UP idén júliusban ünnepelte 90. születésnapját, és a jeles alkalomból termékei csomagolásán visszahozta a népszerű márkahőst.