2019. október 17.

Létrejöhet a legnagyobb magyar online kereskedés

A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta a magyar Extreme Digital Zrt. és a dél-afrikai Naspers-csoporthoz tartozó eMAG magyarországi leányvállalatának egyesülését.

A GVH jóváhagyása nyomán a magyarországi e-kereskedelmi piac két szereplője összeolvad, és egy új, budapesti központú vállalatot hoz létre. Az új vállalat nem csak Magyarország legnagyobb online kereskedője, de az egész közép-európai régió egyik meghatározó szereplője lesz az e-kereskedelmi piacon, nemzetközi terjeszkedése révén pedig a globális szereplőkkel is hatékonyan veheti fel a versenyt.

A közös vállalatban az Extreme Digital alapítói, Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula továbbra is vezető tisztségeket töltenek be. A közös vállalatban az Extreme Digital 48 százalékos, az eMAG pedig 52 százalékos részesedést birtokol majd, a tranzakció várhatóan november végén zárulhat le.

“Azáltal, hogy az Extreme Digital egyesíti erőit az eMAG-gal, tovább optimalizálhatja a tevékenységét, és vásárlói számára kedvezőbb árakat, és jobb minőségű szolgáltatásokat kínálhat. Vásárlóink már az idén novemberi Black Friday-en is érzékelni fogják majd a fúzió által biztosított első előnyöket” - mondta el Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-ügyvezetője.

Vizet szüntess!

7 órája

A MediaMarkt összegyűjtötte a mosás takarékossági tudnivalóit.