2019. október 10.

Magyarország legmaszatosabb gyermekét keresik

A kampányban Szinetár Dóra színésznő és Kulcsár Edina mellett több celeb-anyuka hívja fel a figyelmet az egészséges életmódra.

Veszprémben sokan ismerik a Peretsényi családot, akik nemrégiben egy új projektbe kezdtek. A környezet és fenntarthatóság iránti elkötelezettségük mellett évek óta gondolkodnak az emberi egészség, különösen a gyermekek egészségének megőrzéséről, ezért újradefiniálnák a tisztaság fogalmát. “Nem kell minden baktériumot elpusztítani, mert 90 százalékuk az emberre teljesen ártalmatlan, a túlfertőtlenítés pedig káros” - mondja Peretsényi Dániel, a család legfiatalabb tagja.

Hisznek abban, hogy a bennünk található több billió mikroorganizmussal harmóniában együtt élni épp olyan fontos, mint amennyire lelkiismeretesen figyelünk az egészséges étkezésre vagy a szelektív hulladékgyűjtésre.

Mostani Facebook-kampányukban híres anyukák állnak az ügy mellé, azt üzenve: fölösleges és akár ártalmas is lehet a túlfertőtlenítés. A Dr. Maszat kampányban ezért arra kérik az édesanyákat: hagyják, hogy a gyerekek a gyermekkort kiélvezve összepiszkolják magukat, mert a piszoktól erősödik szervezetük.

“Allergia, légzőszervi problémák, emésztőrendszeri betegségek, bőrbetegségek, ekcéma - ezek kialakulásához mind hozzájárulhat a háztartási vegyszerekkel való fokozott érintkezés. Három gyermek édesanyjaként mindig is nagyon ügyeltem arra, mivel veszem körül a kisebb és nagyobb gyermekeimet” - véli Szinetár Dóra.

Dóra mellett a Dr. Maszat kampány lelkes támogatója Nagy Adrienn énekesnő, aki nemrég Instagramján osztotta meg gondolatait: “Átlagos hétköznapok egy másfél évessel és egy kutyával, de már megtanultam nem kiborulni. Kilöttyen, leesik és van, hogy így eszi meg. Hiszem, hogy nem minden kosz és baktérium okoz betegséget! Egy kisgyermek immunrendszerének szüksége van jó baktériumokra is!”

Mellettük Kulcsár Edina, a Barátok Köztből megismert Szabó Kitta és Kollányi Zsuzsi énekesnők segíti az üzenet célba juttatását.

Címkék: gazdaság kampány

2000 iskolatáska megtöltésében segít a Tesco

15 órája

A Tesco vásárlói augusztus 3. és szeptember 6. között adománykuponok megvásárlásával támogathatják az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! adománygyűjtő kampányát.