2012. február 29.

Március 7-én jön az iPad3

Az Apple kiküldte a sajtómeghívókat, valójában két bejelentés is jöhet.

Az Apple kiküldte a sajtómeghívókat, valójában két bejelentés is jöhet.

Kiküldte az Apple a sajtómeghívókat, így immár hivatalos, hogy március 7-én jön a cég következő nagy bejelentése - írja a Mashable. Bár a meghívó annyiban enigmatikus, hogy valami olyanról ír, amit "látnunk kell - és megérinteni", a korábbi, új iPadet érintő pletykákkal összevetve egyértelmű, hogy az új táblagépről lesz szó. Az újdonságok egyike lehet a minden korábbinál jobb felbontású Retina Display. De nem csak a táblagéppel kapcsolatban jöhet bejelentés: az Apple TV-t érintő közlés is várható.

A hírre nemcsak a közösségi média és az Apple rajongói buzdultak fel, hanem az Apple-részvények is 9 pontos ugrást produkáltak. Ezzel a cég ismét átlépte az 500 milliárd dolláros vállalatértékelést, ami ugyan elmarad a Microsoft 1999-es 583 milliárdos értékelésétől, de nincs messze a nap, mikor ez utóbbi megdőlhet.

Gyerekszerkesztők az Origón

20 órája

Elindult a Republic Group és a Dévai Szent Ferenc alapítvány közös 1%-os kampánya. A kampány online és offline felületeken látható.

Játékkal a demencia ellen

21 órája

Ha 100 000 ember 2 percig játszik a Deutsche Telekom által is támogatott Sea Hero Quest-tel, több mint 50 évnyi laboratóriumi kutatásnak megfelelő adat jöhet létre.