2018. június 25.

Massimo Bottura az élen

A Lavazza márkanagykövetének étterme végzett az első helyen a világ 50 legjobb éttermét rangsoroló díjátadón Bilbaóban.

Massimo Bottura

Massimo Bottura és a Lavazza együtt ünnepelte Bilbaóban az Osteria Francescana első helyét a világ 50 legjobb éttermét rangsoroló 2018. évi díjátadót követően.

A márka évek óta együttműködik a három Michelin csillagos séffel, aki egyike azoknak, akik a Lavazza kávék kiváló minőségét felismerve úgy döntöttek, hogy megosztják kreatív elképzeléseiket a torinói céggel. Ezen kívül Massimo Bottura az egyik főszereplője a Lavazza 2018-as naptárának, amely az az Egyesült Nemzetek által meghatározott 20 fenntartható fejlődési cél globális művészeti szószólója. A kiadványban a sztárséf cselekvésre szólít fel az élelmiszer-hulladék leállításával kapcsolatban, amelyet Bottura Food for Soul elnevezésű a nonprofit szervezete is képvisel - írják.

Az idén 16. alkalommal megrendezett, a világ 50 legjobb éttermet rangsoroló díjának 2012 óta a Lavazza a hivatalos kávéja. Az idei együttműködés tovább erősíti a márka szilárd kapcsolatát a csúcsgasztronómiával, amely újfajta gondolkodást indított el a kávé minőségéről és az italhoz kapcsolódó innovációkról. A csúcskonyhák világhírű rendezvényén Massimo Bottura mellett a Lavazza séf nagyköveteit, Virgilio Martinez-t, Adriàs Albert-t, Enrico Crippát is díjazták.

A június 16-20 között megrendezésre kerülő esemény kávéja a Kafa egy különleges verziója volt, amelyet olyan exkluzív kávéélmények kísértek, mint a Caipimoka, amely egy Lavazza eszpresszó kávé, friss bazsalikom, Elit® vodka, citrom és San Pellegrino alkotta koktél - teszik hozzá.

Fekete fokhagymával újít a Nagybani Piac

15 órája

Fekete fokhagymát kóstoltak a Piac Éjszakája vendégei a Nagybani Piacon. A különleges élelmiszer speciális fermentációs eljárással készül, és a kutatások szerint egészségesebb, mint a friss fokhagyma.

Százból tizenöt magyar márkahű

19 órája

Kétszer olyan márkahűek a magyarok, mint a világátlag: 15 százalékuk ragaszkodik a megszokott termékekhez. Ugyanakkor több mint egynegyedük nyitott a korábban nem próbált termékekre is - derül ki a Nielsen felméréséből.