2017. október 31.

Megvannak az Effie döntősei

A világ több mint 40 országában megrendezésre kerülő 2017. évi Effie reklámhatékonysági verseny nevezési feltételeit és zsűrizését számos újdonság jellemezte idén.

A gyorsan változó gazdasági és technológiai környezetben az Effie komplex rendszere is folyamatosan felülvizsgálatra kerül, mind globálisan, mind lokálisan. Így született meg a döntés idén tavasszal az Effie Worldwide és a hazai verseny szervezőinek egyetértésével a nevezés, zsűrizés, díjazás átértékeléséről, továbbfejlesztéséről, hogy az Effie komplex rendszere még magasabb színvonalon szolgálhassa a hatékony marketingkommunikáció fejlődését Magyarországon is.

Az Effie az egyetlen olyan szakmai megmérettetés, ahol a marketing célok hatékony megvalósítása áll a középpontban. Az Effie megkérdőjelezhetetlen szakmai elismertsége többek között a széles iparági tudásra épülő alapos és minden részletre kiterjedő zsűrizésnek is köszönhető. Az ügynökségi, megrendelői, média, kutatói és oktatói oldalról érkező zsűritagok értékelése alapján idén 67 pályamű jutott tovább a shortlist-re. Elismerés illet minden döntőbe jutott pályaművet, amelyek sikeresen szerepeltek az első rostán. A döntőbe jutás és díjazás ponthatárának meghúzása az Effie Felügyelőbizottságának közreműködésével, közjegyző felügyeletével történt.

A legtöbb döntős pályamű ez alkalommal a Szolgáltatás, a Bevezető kampány, az Élelmiszer, a Gyógyszer és az új Branded content kategóriákból került ki. A döntős alkotások között a legtöbb pályázattal az ACG, a Young&Rubicam Budapest és az OMD Hungary szerepel.

A leghatékonyabb kampányok alkotói – a megrendelő és az ügynökség - eredményes munkájukért járó szakmai elismeréseiket, az Arany, Ezüst, Bronz Effie-ket, valamint a Platina Effie-t a Vigadó Dísztermében megrendezendő ünnepélyes Díjátadó Gálaesten vehetik át 2017. november 22-én. Az est zenei közreműködői ezúttal a méltán világhírű Snétberger Ferenc és ifjú tehetséges tanítványai lesznek.

Az Effie díjat 1968-ban alapította New York-ban az American Marketing Association, 2008 óta az Effie Worldwide nonprofit szakmai szervezet a jogtulajdonos. Magyarországon 2002-ben, 16 évvel ezelőtt indította el - és szervezi közösen a kezdetektől- a Reklám Világszövetség (IAA) Magyar Tagozata és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ).