2019. május 15.

Metál zenével növesztik a palántát

Ahol csíp a munkáltatói márka: chili-nevelő verseny az IT multinál.

Kevés az olyan munkahely, ahol a dolgozók egészen ki tudják, illetve akarják használni az iroda közösségi funkcióját: ennek részben okai az idő- és térhiány. A tény, miszerint a munkahelyek barátságosabbá, otthonosabbá tétele sok helyen akadozó, aggodalomra ad okot, ugyanis az egyre erősödő kiégési tendencia ellen ez volna a leghatékonyabb eszköz.

Léteznek azonban olyan munkahelyek, ahol a csapattagok minden lehetőséget megragadnak és kihasználnak arra, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az irodájukból. Nem is feltétlenül szükséges a Szilícium-völgyig utazni ezekért az üdítő kivételekért, ugyanis hazánkban is akadnak olyan munkaközösségek, akik lelkesek a csapatuk, munkakörnyezetük jobbá tételében.

A Liferay csapata a közösségépítést több fronton is példaértékűen folytatja, így számtalan közösségi programjuk mellett, egy nagyon ötletes és hasznos kezdeményezést is elindítottak. Mivel gyakran tartanak grill-partit, ebédelnek együtt az irodában és többen szeretik az erős, csípős ízeket, elhatározták, hogy saját chilit nevelnek a hatalmas, napos teraszon - írják.

"Jelenleg több mint negyven palántánk van, ezeket folyamatosan gondozzuk, nyáron pedig leszüreteljük. Többen igazán komolyan veszik a versenyt, tápoldatozzák és szeretgetik a palántájukat. De olyan programozónk is van, aki a metál zenére esküszik: az ő palántája így ezt hallgat" - meséli Szabó Imre, a Liferay marketing menedzsere.

A chili-ből szószokat készítenek, ezek ízét összemérik, így derül ki, mely évben, ki nyerte a chiliszósz készítő versenyt. A végére mindig elfogy az összes szósz a közös sütögetések alkalmával - teszik hozzá.

Címkék: gazdaság liferay