2015. február 16.

Natív hirdetések e-mailben is

A Kraft saját tartalmai mellett erősítené a márkáit. Az első eredmények biztatóak.

A Meredith amerikai média- és marketingcég a Kraft Foods-szal karöltve kísérletezik azon, hogy az általuk havonta kiküldött mintegy 450 millió e-mailben a hagyományos bannerek helyett natív hirdetések szerepeljenek. Kiindulópontjuk szerint mind a natív hirdetés, mind az e-mail, mint platform magas bevonódást eredményez, így az együttes hatásuk is kiemelkedő kell, hogy legyen.

A Kraft célja az volt, hogy szinte teljes, 96 százalékos háztartási penetrációját kihasználva több márkával is eljusson a fogyasztókhoz, valamint növelje bevonódásukat. Tapasztalatuk szerint a saját tartalmaik a reklámoknál jobban teljesítettek.

A két vállalat a LiveIntent CRM reklámtargetáló platformot vonta be, amely saját adatait a Meredith-től és a Krafttól származó információkkal ötvözve a hírlevelek témájához és az egyedi felhasználókhoz szabott ajánlásokat tett a natív tartalomra.

Ugyan pontos számokat egyetlen illetékes sem közölt, a Kraft egyik felsővezetője szerint a reklámok jól teljesítettek, az eredmények elérték, illetve meghaladták a rendelkezésre álló benchmarkokat.

(Forrás: WARC)

A koronavírus a hírekben is uralta a tavaszt

7 órája

A Clementine az online felületeken megjelent hírekből készített strukturált adatbázist, melyen megvizsgálta a súlypontok változását az érintett témákat illetően.