2019. december 06.

Négy iskola zöldülhet a P&G és a Penny jóvoltából

A november 20-án zárult kampány első három helyezettje és vigaszdíjasa összesen négymillió forint támogatást nyert.

A programban 173 iskola vett részt, és több mint négyszázan szavaztak rájuk. A négy nyertes iskola 1-1 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, amelyet környezettudatosabb, zöldebb beltéri és/vagy kültéri környezet kialakítására  fordíthatnak. A nyertes iskolák több közel másfélezer diákja hamarosan egy zöldebb környezetben folytathatja mindennapjait.

A szavazás nyertesei: Lilla Téri Általános Iskola, Debrecen; Zrínyi Miklós Általános Iskola, Murakeresztúr; Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium, Tiszakécske és a Domoszlói III. András Általános Iskola.

„Nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy iskolánk az egyik nyertes – mondta Czellér András, a debreceni Lilla Téri Általános Iskola igazgatója. – Már régóta tervezzük, hogy az udvarunk régi, rozsdás kerítését lecseréljük, így ebből a nyereményből ezt jövőre meg is tudjuk valósítani. Iskolánk örökös ökoiskola lévén elkötelezett a környezetbarát nevelés mellett, fűszeres kertet nevelünk az udvaron, számos parkot létesítettünk már, és fontosnak tartjuk a gyerekek környezettudatosságra és egészséges életmódra való nevelését is.”

A program nagykövete, Varga Izabella színésznő szülőként rendkívül fontosnak tartja a gyerekek környezettudatos nevelését. A művész az Instagramon hívta fel a figyelmet a Procter&Gamble és a Penny közös céljára, a környezeti nevelésre és zöld gondolkodásra. Az öko szemléletmód átadása kulcsfontosságú a gyerekek számára, hogy környezettudatos felnőttekké váljanak, ebben az általános iskolai nevelésnek kiemelten fontos szerepe van.

A hat héten át tartó program során a szavazók között napi egy öko bevásárlótáska és Penny vásárlási utalvány is kisorsolásra került.

„A P&G fontosnak tartja a kisebb vagy nagyobb közösségek támogatását, különösen a környezettudatosság növelését és a zöld gondolkodásmód elsajátítását – mondta Krubl Yvette, a vállalat kommunikációs vezetője. – Vállalatunk számos programja a fenntarthatóságon alapul, 2018-ban a Föld hetén új környezeti fenntarthatósági célokat tettünk közzé Ambition 2030 néven. Ezek az ambiciózus célok egy közös célkitűzésre épülnek: lehetővé tenni és ösztönözni a környezetre és a társadalomra gyakorolt pozitív hatást, és közben értéket teremteni a vállalat és a fogyasztók számára. Igyekszünk megoldásokat találni a világ legégetőbb környezetvédelmi kihívásaira, mint a véges erőforrások és a növekvő fogyasztás, eközben nagy hangsúlyt fektetünk a közvetlen környezetünk életének jobbá tételére is. A zöld gondolkodást már kisiskolás korban el kell kezdeni, így bízunk benne, hogy idei iskolazöldítő programunk sok száz diák és tanárjaik életére lehet majd hatással.”

Egyre több reklám éri a gyerekeket

5 órája

A testület elfogadott egy, a tematikus gyerekcsatornák reklámozási gyakorlatáról szóló vizsgálatot is, amely öt televízió 2011-es és 2019-es adatait hasonlítja össze - írja az NMHH.