2018. április 16.

Nemzetközi csúcstalálkozót tart a Wordwide Partners

A kreatív folyamatok és a technológiai fejlődés integrálása lesz a fő téma a WPI éves ügynökségi találkozóján.

A Wordwide Partners, a világ egyik legnagyobb ügynökségi hálózata - amelynek magyarországi tagja a Mediator Group - április 15. és 17. között tartja éves nemzetközi csúcstalálkozóját Miamiban. A konferencia fő témája a technológiai fejlődés marketing és kreatív folyamatokba való integrálása lesz.

Mára már teljesen elfogadott az a nézet, hogy az ügyfélélmény minősége egy márka sikerességének legfontosabb meghatározó tényezője. A Gartner piackutató cég egy korábbi előrejelzése szerint 2020-ra a vásárlói kapcsolatok mintegy 85%-a nélkülözni fog mindenféle emberi interakciót. Bár a gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy erre még néhány évet várni kell, a folyamat azonban kétségtelenül elindult és ennek támogatására kifinomult megoldásokkal kell készülni minden ügynökségnek. Ehhez azonban már nem lesz elég a kreatív ötletek kitalálása, szoros együttműködésre lesz szükség a piackutatók, kreatívok és médiaszakértők között, hogy a lehető legjobban megfeleljenek az ügyfelek egyre növekvő igényeinek.

A WPI éves találkozójának a fő témája, az „Art + Science” is kapcsolódik ehhez a trendhez, hiszen a tagügynökségek képviselői arra keresik a választ, hogy a kreatív munka, az adatok és a többi marketing feladat hogyan ötvözhető, milyen pontokon kapcsolódhatnak ezzel a fogyasztókhoz és hogy hogyan tudják személyre szabottan segíteni ügyfeleiket a marketing új korszakában.

„Az ügynökségek manapság teljesen új, feltérképeztlen területeken dolgoznak, amelyek azonban számos lehetőséget jelentenek saját szerveztük és ügyfeleik számára is” – mondta John Harris, a Worldwide Partners elnök-vezérigazgatója. „A társügynökségekkel és az iparág vezető képviselőivel való folyamatos együttműködés alapvető fontosságú ahhoz, hogy hosszú távon is sikeresek legyünk és élen járjunk az új megoldások bevezetésében is.”

A Worldwide Partners konferenciáján számos szakértő tart majd előadást olyan témákban, mint a branding, az adatok használata, média trendek, a kulturális szokások szerepe, közösségi média és kreatív megoldások. Az előadók között lesz többek között: Rhonda Bitterman and Mark Risis az IBM Watson Advertising-tól, Andrew Fischer, a Choozle alapítója és ügyvezetője, Brian Wong, a Kiip alapítója és ügyvezetője, Fernando Machado, a Burger King globális marketingvezetője, David Shing, az Oath digitális prófétája, Rebecca Swift, a Getty Images Creative Insight igazgatója, Doug Zanger, a The Drum észak-amerikai igazgatója, Rick Robinson, a Billups ügyvezetője.

A csúcstalálkozón a WPI magyar tagja, a Mediator Group is részt vesz, az ügynökséget Molnár Tivadar, az ügynökség egyik alapítója, valamint Biró László cégvezető képviselik.

Ezt az 5 dolgot rontják el a cégek a weben

7 órája

A vállalatok számára az online tér kiemelt fontosságú marketingeszköznek számít, hiszen a cég az interneten keresztül tudja bemutatni magát, építeni a márkáját.