MTI 2020. december 02.

Roberto Carlos fia is támogatja a köztévé jótékonysági kampányát

Az egykori brazil futballsztár magyar gyökerekkel rendelkező fia, a 14 éves Cristo is hozzájárul felajánlásaival a Jónak lenni jó! sikeréhez.

"Cristo egyik adománya egy különleges, irányítósávos futballcipő, amelyben a Real Madrid kiválasztó játékán három gólt lőtt. A cipőt, amelyet Oroszi László készített számára, az édesapjától kapta" - árulta el Szvitek Erzsébet, Roberto Carlos anyósa a Kossuth Rádió egyik műsorában.

Kifejtette, hogy Cristo apjához hasonlóan védőt játszik, a cipő kifejezetten ehhez a pozícióhoz szabva készült. A cipőt 500 ezer forintért lehet megvásárolni a Jónak lenni jó! című egész napos műsorfolyam keretében, amellyel december 20-án immár kilencedik alkalommal várják a nézőket és a hallgatókat, akik ezúttal egy autista gyerekeket és családjaikat segítő diagnosztikai és terápiás centrumhoz járulhatnak hozzá.

Szvitek Erzsébet beszámolt arról, hogy Cristo másik adománya egy festmény, amelyet Víg Attila képzőművész készített családja számára. Emellett a fiatal focistatehetség a jövő nyári szünidőben, amelyet minden évben nagymamájánál tölt a Zala megyei Nemessándorházán, elhív egy autista kisfiút, aki együtt focizhat vele.

Mint elhangzott, a most felajánlott futballcipő párja két évvel ezelőtt 4,5 millió forintért kelt el a Fogadj örökbe egy macit! jótékonysági gálán, amelyen Down-szindrómás fiatalok munkahelyteremtését támogatták. Cristo korábban támogatta a győri kórház újszülött intenzív osztályának kis betegeit és a zalaegerszegi kórház neurológiai osztályán fekvő betegeket is egy nagyobb összeggel.

Címkék: Jónak lenni jó!


Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.