2019. április 08.

Szavazzon az irodalomra!

A 2016-ban alapított Libri irodalmi díjak kampánya a döntőbe került tíz kortárs magyar irodalmi alkotásra és szerzőikre hívja fel a figyelmet.

A Libri a kultúra elhivatott pártolójaként legfontosabb feladatának az olvasás népszerűsítését tartja, ezért hozta létre 2016-ban a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat. A díjakat idén negyedszerre adják át, a díjazottak 2019-től már 2-2 millió forintot és 30-30 millió forint értékű médiatámogatást kapnak - írják.

A díjakhoz tartozó kampány szlogenje: Büszkék vagyunk kortársainkra. A kampány során két fő kreatív jelenik meg; egy közös portré a Libri irodalmi díjak 10 döntős szerzőjéről, egy-egy egyéni portré mindegyikükről, valamint a 10 könyvről készült tematikus képek. A kreatívokon feltűnik még a Libri irodalmi díjakhoz készített, a Libri jelképeként használt L-betűs design. A kampány több lábon áll, egyaránt szólítja meg az olvasóközönséget online és offline felületeken. Jelen van a sajtóban, a Libri könyvesboltjaiban és social felületein, valamint megjelenik a XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon is.

A tíz döntős könyv: BARABÁSI ALBERT-LÁSZLÓ: A képlet című tényirodalmi alkotása, DRAGOMÁN GYÖRGY: Rendszerújra című novelláskötete, KEMÉNY ISTVÁN: Nílus című verseskötete, KRUSOVSZKY DÉNES: Akik már nem leszünk sosem című regénye, MÁN-VÁRHEGYI RÉKA: Mágneshegy című regénye, PINTÉR BÉLA: Újabb drámák című színműgyűjteménye, SIMON MÁRTON: Rókák esküvője című verseskötete, SZILASI LÁSZLÓ: Luther kutyái című regénye, SZVOREN EDINA: Verseim címmel megjelent novellái, valamint TAKÁCS ZSUZSA: A Vak Remény című verseskötete.

AZ ALKOTÓK LISTÁJA:

Megbízó: Libri Könyvkereskedelmi Kft.

Marketingigazgató: Sándor Gabriella

Brand manager: Tamasi Szilvia

PR manager: Jávor Zsófia

Art director: Dósa Ivett

Szövegíró: Paál János

Marketingkoordinátor: Urbán Boglárka

Média: Szabó-Kenderesi Kata, Bárándi Gergő

Web design: Sárosi Tamás

Fotó: Mészáros László

Vizet szüntess!

17 órája

A MediaMarkt összegyűjtötte a mosás takarékossági tudnivalóit.