Február 1-től a LifeTime Media Sales House értékesíti a Médiapiac szaklap print és online felületeit. A megállapodás fontos lépés a Médiapiac megújításának folyamatában.

A Médiapiac magazin és a mediapiac.com meghatározó szereplője a marketing és médiapiacnak, a kiadó emellett számos nívós rendezvényével is jelen van a szakmai köztudatban.

„A LifeTime Media tovább gazdagítja portfólióját, sőt idén a közel húsz magazinunk mellett az online értékesítésre is egyre nagyobb fókuszt fogunk helyezni” – mondta Kürti István, a LifeTime Media operatív vezetője. „A Médiapiac kiadványaival való együttműködésnek média-szakmai szempontból is nagyon örülünk” – tette hozzá Miczinkó Katalin, a LifeTime Media értékesítési igazgatója.

A több mint 14 éves múlttal, komoly hagyományokkal bíró B2B magazin, a Médiapiac megújulása tavaly kezdődött, miután Magyarország legrégebben működő sajtófigyelője, az Observer Budapest Médiafigyelő Kft. megvásárolta a szaklap kiadási és konferenciaszervezési jogát. 2017 szeptemberétől a főszerkesztői teendőket M. László Ferenc látja el, aki korábban a HVG-nél, a Népszabadságnál és a Magyar Nemzetnél is dolgozott, szakújságíróként, szerkesztőként.

A döntéshozók lapja

A Médiapiac magazint 3.500 példányban terjesztik. A magazin eljut valamennyi jelentős médiumhoz és ügynökséghez, emellett a hirdetői oldal vezetői közül is sokan olvassák. A Mediapiac.com oldalt havonta átlagosan 72.000 egyedi látogató keresi fel, napi hírlevelét 2.600 címzett kapja meg. Ezenfelül a Médiapiac évente két nagykonferenciát szervez: a mintegy 400 főt vonzó tavaszi Médiapiac a média és a marketingkommunikáció aktuális trendjeit foglalja össze. Ősszel a 300 fős Digitália elsősorban a technológiai fejlődésnek a kommunikációs szektorra gyakorolt hatásával és az új lehetőségek hatékony kihasználásával foglalkozik. A megújulás részeként 2018-ban a Médiapiac újabb szakmai rendezvényekkel, workshopokkal bővíti kínálatát.

 

Portfóliójának növelése mellett a LifeTime Media emberi erőforrásban is erősített: január 1-től Galambos Zsófia csatlakozott a csapathoz, aki korábban a PPH-nál direkt ügyfél értékesítőként tevékenykedett.

Új elnevezés, új törekvések

A LifeTime Media Kft. 2016 júliusában jelentkezett a piacon, a több mint 25 éve az orvosi szaklappiacot meghatározó Literatura Medica Kiadó utódjaként.

Az új elnevezés új törekvéseket és tulajdonosi struktúrát is takar: Cserni Tímea, a cég korábbi társtulajdonosa és vezetője mellett fele arányban Ruszkai Nóra, a Sanoma korábbi vezérigazgató-helyettese fémjelzi és egyben ügyvezeti a céget, őket pedig Kürti István – korábbi Sanoma kereskedelmi igazgató – operatív igazgatóként segíti munkájukban. A kiadó célja, hogy prémium (AB státuszú) közönségnek szóló print és online tartalmakat állítson elő és értékesítsen saját kiadásban, illetve külső partnerek számára. Magas elismertségű és hitelességű orvosi lapok és site-ok (LAM, Ideggyógyászati Szemle, eLitMed.hu, stb) megjelentetése mellett a LifeTime Media a partnerei részére tartalom-előállítási/szerkesztési, kiadói (terjesztés, kiadványtervezés, nyomdai kivitelezés), médiafelület-értékesítői (sales house), rendezvényszervezői és egyéb tanácsadói feladatokat is ellát.

A mintegy három éve működő sales house 7 értékesítési tanácsadót foglalkoztat, akik média és ügynökségi, print és online területen egyaránt rendelkeznek tapasztalatokkal. A LifeTime Media Sales House a saját kiadványok mellett a BBC Goodfood, a BBC History, a BBC különszámok, az Amiről az orvos nem mindig beszél, a Burda, a Tropical Magazin, a Világjáró magazin, a FirstClass, a Magyar Fogorvos, az EgészségABC, a BabaKalauz, a Beauty Forum, a Szezon, az NGTLN magazinok, valamint a burda.hu, eLitMed.hu, szezon.hu, ngtln.hu, beauty-forum.hu, illetve kepmas.hu hirdetési és szponzori felületeit értékesíti.