2020. június 29.

Tripla-nyertes branding a tripla válság idején

Giles Luri-interjú a The Value Engineers a Mediaspace.globalon. (X)

Ahogy korábban beszámoltunk róla, elindult az első szakmai közösségi oldal, a Mediaspace.global beta verziója. A Mediaspacehez marketingesek, médiások, szabályozók, technológiai oldalról jövő szakemberek egyaránt csatlakoztak már a világ legkülönbözőbb helyeiről. A Guardian kiadóvezetőjétől a palo altoi Google-vezetőn keresztül mesterségesintelligencia-szakértőkön át brüsszeli szakújságíróig és versenyjogászig számos befolyásos szereplővel lehet találkozni a platformon, illetve a Linkedinhez hasonlóan kapcsolódni, ha beregisztrálunk.

A globális közösségi oldal a már beregisztrált tagokkal Mediaspace Members' Daily címen rendszeresen készít és közöl rövid videóinterjúkat.

Elsőként a brandingszakértő londoni Giles Luri-interjút ajánljuk. Giles a brit The Value Engineers tanácsadócég igazgatójaként tanácsként azt fogalmazza meg a Mediaspace közönsége számára, hogy valójában három válsággal kell szembenéznie a marketingeseknek. Egyrészt a recesszióval, amely jelentős munkanélküliséggel és a vásárlóképesség tartós csökkenésével fog járni, másrészt a klímaválsággal, harmadrészt a társadalmi egyenlőtlenséggel – akár nemi, rassz vagy a javak egyenlőtlen elosztásának problémájára gondolunk. Ezekre a kihívásokra a márkáknak mind-mind választ kell tudniuk adni Giles Luri szerint, és hangsúlyozza, hogy ezekben a válságos időkben muszáj a márkáknak az alapvető purpose-üket átgondolni.

A „tripla-nyertes"-nek nevezett megközelítése szerint akkor lesz ezekben az időkben is sikeres egy márka, ha egyrészt értéket teremt a fogyasztó számára, másrészt jó a környezet szempontjából, végül pedig profitot tud termelni és növekedést generálni – utóbbi teszi lehetővé ugyanis, hogy a cégek több embert tudjanak alkalmazni, a vállalatok adót tudjanak fizetni és ezáltal a kormányok is bevételhez jussanak.

A teljes interjút itt nézhető végig.

Az összes eddigi interjúhoz a link itt található.

Kutatást készített az IKEA

7 órája

A magyarok 61 százaléka szerint a magáncégeknek aktív szerepet kell vállalniuk a zöld megújulás népszerűsítésében.