2012. november 21.

Tulajdonost váltott a Workania.hu

Az állásportált üzemeltető céget finnek vették meg. A tulaj eddig a Lapcomon keresztül a Daily Mail and General Trust volt.

Az állásportált üzemeltető céget finnek vették meg. A tulaj eddig a Lapcomon keresztül a Daily Mail and General Trust volt.

A finn Alma Media vette meg a Workania.hu-t üzemeltető, pozsonyi Profesiát. Utóbbi cég a Lapcomon keresztül a Daily Mail and Trust érdekeltsége volt eddig.

Az állásportálért 24 millió eurót fizetett az Alma Media, amely a Workania.hu mellett a Profesia.cz és a Profesia.sk állásportálok kerültek 100 százalékos birtokába.

A brit cégcsoporthoz tartozott egyébként egy horvát állásportál is, melyben az Alma Media szintén teljes tulajdonjogot szerzett, míg a szerb és bosnyák testvérportálokban kisebbségi tulajdonosok lettek.

A megvásárolt cégek közös éves forgalma megközelíti a 8,5 millió eurót, az adózás előtti eredményük tavaly pedig 2,8 millió euró volt - közölték.

"A Workania erősségének számító ügyfélközpontú hozzáállás, valamint a szolgáltatásaink állandó fejlesztése tovább erősödik, hiszen az új tulajdonosok érkezésével a közép-európai, valamint a balti régió legnagyobb állásportál hálózatának lettünk a tagjai" – nyilatkozta Ivana Molnárová, a Profesia ügyvezetője.

A finn cég már korábban belépett a cseh online álláspiacra, az ott piacvezető Jobs.cz, valamint a Prace.cz oldalak megvásárlásával. A cég további állásportálokat működtet Finnországban, valamint a balti államokban. Magyarországon a cég eddig nem volt jelen.

Nem ez az első, Lapcom-érdekeltség eladásáról szóló hír mostanában. Hétfői hír, hogy a Lapcom eladta a Használtautó.hu-t az itthon a Jófogás.hu-t is üzemeltető Schibstednek.