2019. október 08.

Új arculattal jelentkezik a Kultúra.hu

A 15 éves Kultúra.hu portál szerkezeti és vizuális megújuláson esett át. Az új profil a tervezői szándék szerint egyesíti a kultúra minden területét magába foglaló, valamint a korunk digitális világára jellemző jegyeket.

A Kultúra.hu a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. felelős kiadásában megjelenő, országos jelentőségű, közszolgálati célú online hírportál, mely 2018-as tartalmi megújulását követően a legjelentősebb fővárosi, vidéki és határon túli kulturális életről közöl híreket, beszámolókat, interjúkat, riportokat, és kiemelten foglalkozik az állami forrásból megvalósuló kulturális programokkal, projektekkel. Tematikájában felöleli a teljes kulturális spektrumot a képzőművészettől az előadóművészet különféle ágain át a népművészetig, az irodalomtól a zenén keresztül a múzeumpedagógiáig, a könyvtártól az örökségvédelmen át a levéltárakig. Az oldal interjúkat közöl kulturális intézmények vezetőivel, ismert alkotókkal és pályájuk elején álló ösztöndíjasokkal, a kulturális intézményeiben zajló szakmai munka, illetve programok bemutatásával.

A Kultúra.hu arculati és informatikai megújításának célja napjaink hírfogyasztási, tájékozódási igényeit kielégítő, dinamikusan módosítható tartalmi és szerkezeti kiosztással rendelkező, ergonomikus, vizuális hangsúlyú, reszponzív oldal kialakítása volt.

Az új logo tervezésekor inspirációként szolgált a korábbi Kultúra.hu logotípia, valamint a hírportál felelős kiadója, a MANK arculati elemei, a pont és a nyíl. Minden kulturális területhez pontok rendelődnek. A pontok sorba rendezése által menüsor keletkezik, amelyből egy rámutató nyíl segítségével lehet kiválasztani a kívánt kulturális területet szimbolizáló pontot. E mozdulatsor vizuális sűrítménye a logotípia, ami egy K betűt formáz.

A színes változatban a kiválasztott pontot a piros szín emeli ki a sötétkékek nyugalmat árasztó, intelligenciát szimbolizáló közegéből. A két fő arculati színen kívül a fehér nagy teret kap, így az arculat összhatása könnyed, szellős. Az embléma másik, arculatot meghatározó eleme a Geometrica betűcsaládot használó tipográfia. A széles metszetskálával rendelkező betűcsalád jól olvasható, neutrális jellege miatt egymástól különböző témák megjelenítésére is alkalmas.

A 4iG Nyrt. megháromszorozta árbevételét 2019-ben

14 órája

A 4iG Nyrt. 2019-ben 41,13 milliárd forint konszolidált árbevételt és közel 2,83 milliárd forint adózott eredményt ért el, az előző évhez képest a csoport árbevétele csaknem háromszorosára növekedett - írja az MTI.

150 millió forintos bírságot kapott a Ryanair

15 órája

Nem tett eleget a tájékoztatási kötelezettségének a Ryanair a tavaly július 27-i Amman-Budapest járatán, amely Budapest helyett Pozsonyban szállt le, ezért 150 millió forintos bírságot szabott ki rá Budapest Főváros Kormányhivatala.