2016. június 23.

Újabb Oroszlánok

Virtuális valóság és mesterséges intelligencia is nyert nagydíjat Cannes-ban. Duplázott a McWhopper és az ING holland kampánya is.

A Termékdesign kategóriában rekordszámú, 540 nevezés érkezett és 11 Oroszlánt osztottak ki. Nagydíjas a londoni Google Creative Lab által a kereső számára készített Jacquard elnevezésű megoldás.

A Kreatív hatékonyság kategória 109 nevezéséből 13 ért Oroszlánt. A nagydíjas a John Lewis karácsonyi kampánya, a Monty’s Christmas (Adam & Eve DDB).

A korábbi Cyber és Mobile Lions kategóriákból kialakított Digital Craft első évében 1148 nevezés érkezett, melyek közül 50-etdíjaztak. A Grand Prix-t a 84.Paris által a Because Music számára készített Because Recollection projekt kapta. Ebben a kategóriában egy magyar siker is született: a Samsung #SeeColors Bronz Oroszlánjáról itt számoltunk be.

A Design kategóriában 2856 nevezésből 104 ért Oroszlánt. A nagydíjat kreatív bátorságáért a Panasonic Life is Electric kampánya kapta, melyet a tokiói DENTSU INC jegyez.

Outdoor kategóriában 5367 nevezés érkezett és 129-et díjaztak. A legmagasabb elismerést a Colenso BBDO által a Heineken New Zealand számára készített Brewtroleum kapta.

PR kategóriában a 2225 nevezésből 84 ért Oroszlánt. Nagydíjas a svéd Forsman & Bodenfors Coop számára készített The Organic Effect projektje.

Mobil kategóriában 1259 nevezésből 62-t díjaztak. A nagydíjat a The New York Times számára a T Brand Studio által, a Google, a GE és a Mini közreműködésével készített „NYT VR” virtuálisvalóság-kampánya nyerte. A Samsung már említett kampánya Mobil kategóriában is gazdagodott egy Bronz Oroszlánnal.

A Cyber kategóriában 2886 nevezésből 91-et sikerült díjra váltani és két Grand Prix-t is kiosztottak: az amszterdami J. Walter Thompson ING számára készített The Next Rembrandt című munkájának, valamint a madridi Leo Burnett Loterias y Apuestas del Estado-nak készített Justino kampányának.

Az Innováció kategóriában 381 nevezésből 9 Oroszlán született. Nagydíjas a Google Deepmind London mesterséges intelligencia képességeinek határait feszegető „Google DeepMind AlphaGo” projektje.

A Creative Data kategória 715 nevezéséből 40-et váltottak díjra, egyúttal ez a kategória hozta el a The Next Rembrandt második nagydíját is.

Média kategóriában 2984 nevezésből 97 ért Oroszlánt. A Grand Prix-t a Burger King McWhopper kampánya kapta, melyet a Y&R NZ, Y&R Media NZ és a David Miami közösen jegyez.