2020. augusztus 19.

Újdonságokkal érkezik az Effie 2020

Az Effie a marketingkommunikáció legfőbb célját, a hatékonyságot, üzleti eredményességet díjazza.

A 19. hazai Effie-re ezúttal 2019. január 1 – 2019. december 31. közötti, Magyarországon megvalósult bármilyen típusú, eredményes marketingkommunikációs aktivitásokkal lehet pályázni, az Effie globális standard alapján elkészített és beadott pályázati lapjával. Az értékelési rendszerben kiemelt figyelmet és súlyozást kap a mért eredmény számokkal, adatokkal történő bizonyítása.

Az elmúlt évben alapított Microsoft Innovációs Különdíj természetesen idén is kiosztásra kerül.

„A kialakult helyzetben a hatékony kommunikáció, az innovatív megoldások és az edukáció jelentősége óriásit nőtt. Az Effie középpontjában pont ezek állnak, ezért is több az Effie, mint pusztán egy verseny. Az Effie megrendezése bizonyíték arra, hogy iparágunk teljesítménye milyen fontos tényező a gazdaság aktiválása/reaktiválása szempontjából. Ebben a rendhagyó évben kiemelten számítunk a Megbízói oldalra tavalyi sikeres marketingmegoldásaik benevezésével, akár az idei kedvező nevezési díj átvállalásával az ügynökségektől” – hangsúlyozta dr. Pócsik Ilona, a Reklám Világszövetség (IAA) Magyarországi Tagozatának elnöke.

Reflektálva a mostani helyzetre, a szervezők idén extra kedvezményes nevezési díjat és egyszerűsített kreatív melléklet beadási lehetőségét nyújtja a nevezni szándékozóknak. Idén workshopok helyett webinárium formájában ismerhetők meg a tavalyi nyertes pályaművek, a zsűritagok jó tanácsai és a sikeres nevezés ismérvei.

Újdonság az is, hogy a Társadalmi célú kategóriát átalakították a szervezők a nemzetközi Effie standard-hez igazodva, valamint az is, hogy 2020. szeptember 18-ig regisztrálni kell a tervezett nevezéseket.

A pályamunkák beadási határideje 2020. október 30.

Címkék: gazdaság effie