A híréhség jócskán emeli a közszolgálati rádiók hallgatottságát

A híréhség jócskán emeli a közszolgálati rádiók hallgatottságát
1 órája

Honnan informálódnak, mit hallgatnak a járvány alatt az ország lakói? Érdemes ezt a kérdést is feltenni, miután sorra születnek különböző kimutatások a koronavírus miatt jelentősen megváltozott életvitelről. A járvány természetesen a rádióhallgatási szokásokra is hatással van. A legtöbb hirdetőben és reklámügynökségben felmerült, hogy a gépjárműforgalom csökkenésével a rádiózás is csökkenhet-e, azonban a tömeges otthon maradás következtében a gépjármű helyett inkább otthon szól a rádió.

Áldás vagy átok? – AI-trendek a 2020-as évek médiavilágában

Áldás vagy átok? – AI-trendek a 2020-as évek médiavilágában
Hegyi Henrietta2 napja

A mesterséges intelligencia ellentmondásos téma. Érzelmekkel fűtött viták folynak arról, hogy vajon milyen irányba érdemes továbbfejleszteni úgy, hogy az emberiségnek haszna származzon belőle a veszélyek minimalizálásával. A Médiapiac 2020-as első számában megjelent cikkünkben a következő évtizedet meghatározó trendeket vettük számba.

Vásáry André: Nincs B opció

Vásáry André: Nincs B opció
Boros Norina2020. május 20.

Az ország férfi szopránja. Három arany- és egy platinalemez tulajdonosa. Barátságunk immár több évre vezethető vissza. Azt szeretem a legjobban Andréban, hogy azon barátaim egyike, akiket valahogy sosem hallottam panaszkodni. Annak ellenére sem, hogy tudom róla, nincs gazdag keresztanyukája, kacsalábon forgó palotája és másodállása sem. Egyetlen bevételi forrását a koncertjei jelentik. Interjú Vásáry Andréval a karanténban.

Megjelent a Whitereport Médiapiaci Válságmonitor!

Megjelent a Whitereport Médiapiaci Válságmonitor!
Whitereport2020. május 18.

Megjelent a Whitereport Médiapiaci Válságmonitor, a Whitereport-adatbázisban megtalálható közel 1000 médiacég összesített árbevételadatán alapuló független cross-média piaci elemzés és előrejelzés.

Content sits in the middle, data sits in the middle. If you are a media guy, maybe data will be more media data, consumer data – when you are a creative, it´s more customer relationship management data historically speaking – the same for content. Advertising content is very different from non-advertising content; long-form, short-form and so on. - Dominique Delport, Havas Group