2017. május 25.

40 milliárd euró felett az európai online reklámpiac

2016-ban érte el ezt a szintet a digitális költés a kontinensen. A növekedés motorja a mi régiónk és Kelet-Európa.

Az IAB Europe AdEx Benchmark tanulmányából kiderül, Európában 41,8 milliárd eurót költöttek online a hirdetők tavaly, 12,2%-kel többet mint az előző évben. Nyolc közép-kelet európai ország piaca volt képes 15% feletti növekedésre. A legjobb teljesítő Románia (+37%) és Szlovénia (32%), valamint Írország (31%). A tanulmány 3 kategória szerint értékelte a piacokat: display, search (keresőhirdetések) és apróhirdetések. Az online hirdetői piacon a legjobban teljesítő kategória a search (19,1 mrd euró, +12,9%) lett, köszönhetően a mobilos kereséseknek és a növekvő térképhasználatnak.

Értékben kevesebb jutott a display hirdetésekre (16 mrd euró), de a kategória növekedése itt a legdinamikusabb: 14%. A teljes display piac harmada már mobilos megjelenés. Apróhirdetésekre 6,7 milliárd euró jutott.

(warc)

Címkék: média iab hirdetés

Médiacéget alapított Harry herceg és Meghan Markle

13 órája

Az Archewell a házaspár új brandje lesz, amely filmes és televíziós produkciókkal foglalkozik majd, magában foglal egy multimédiás oktatóbirodalmat, valamint egy egészséges életmóddal foglalkozó honlapot.

25 éve mutatták be a kultfilmet

1 napja

Bizony, már ennyi idős Will Smith és Martin Lawrence akció-vígjátéka, a Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk?, ami megismertette az egész világgal az Inner Circle ikonikus dalát is.