2020. március 31.

50%-os tulajdonrészt szerzett az Indamediában Vaszily Miklós

Vaszily Miklós, a TV2 Csoport elnöke, aki korábban a CEMP, az Origo és az MTVA vezérigazgatója is volt, megvásárolta az Indamedia Csoport 50%-os tulajdonrészét.

Vaszily Miklós 50%-os tulajdonrészre tett szert an Indamedia Csoportban – derül ki a Portfoliónak adott interjújából. Az üzletember, aki korábban a CEMP, az Origo és az MTVA vezérigazgatója is volt, jelenleg pedig a TV2 Csoport elnökeként tevékenykedik, a tulajdonrészét Oltyán Józseftől vásárolta.

Vaszily Miklós elmondta, hogy önmagára inkább stratégiai szereplőként tekint szemben elődjével, az inkább gazdasági befektetői szemléletű Oltyán Józseffel. Az interjúban azt is elárulta a Portfoliónak, hogy már régen szeretne újra tulajdonosként tevékenykedni a médiában, és reméli, hogy a tapasztalatai jól fognak jönni.

Az Indamedia Csoporthoz olyan nagy látogatottságú online platformok tartoznak, mint a TotalCar.hu, a Napi.hu, a Port.hu, a Femina.hu, de az Indamedia Sales Kft.-n keresztül ez a csoport végzi az Index.hu hirdetési felületeinek értékesítését is.

Vaszily Miklós tervei között szerepel, hogy dinamikusabbá teszi az Indamedia Csoport működését, amely mostanában – véleménye szerint – elsősorban fenntartó, üzemeltető szerepet látott el. Az Index.hu-val kapcsolatban elmondta, hogy az olvasói elvárás az, hogy a hírportál független, minden beállítottságú olvasó számára szerethető médiacég legyen, és ebben érdekelt az Indamedia Csoport is.