2017. december 20.

8 millió forintot adományoztak idén a Nők Lapja olvasói

Az egész éves összefogás gyermekek felzárkózását támogatja.

2017 elején immár második alkalommal fogott össze a Nők Lapja az Ökumenikus Segélyszervezettel, hogy az olvasók bevonásával nehéz sorsú gyermekeket segítsenek. Az első számú női hetilap 12 cikkből álló riportsorozatban mutatta be a segélyszervezet Kapaszkodó programját, minden alkalommal segítségnyújtásra kérve olvasóit. A beérkezett adományokból közösségi és fejlesztő foglalkozásokat biztosítanak a szegénység miatt hátrányokkal küzdő gyermekeknek.

A megjelent riportok mellett két akció is része volt a gyűjtésnek: egy adománnyal megemelt árú Nők Lapja lapszám, valamint egy jótékonysági előadás – a Jancsi és Juliska meseopera, amelyet a Magyar Állami Operaház ajánlott fel a Kapaszkodó program támogatására.

„Hogy milyen jelentős segítség 8 millió forint a Kapaszkodó programnak, azt akkor érthetjük meg igazán, ha fejlesztő órákra osztjuk el a gyűjtés eredményét: 2.000 forintból egy gyermek kiscsoportos korrepetáláson vehet részt 1 hónapon keresztül, 6.000 forintból egyéni fejlesztésen való részvételét tudja biztosítani a segélyszervezet, míg 20.000 forint egy 4 napos napközis táboron való részvétel költségeit fedezheti. A Nők Lapja - Kapaszkodó adománygyűjtés arról szólt, hogy hogyan adjunk együtt esélyt az önhibájukon kívül esélyteleneknek. Köszönjük minden adakozó olvasónak a támogatását, és a Nők Lapja szerkesztőségének, hogy munkánk e ritkán reflektorfénybe kerülő részének bemutatásával és adománygyűjtéssel segítette az ügyünket.” – mondta Gáncs Kristóf az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.