Továbbra is komoly tényező a print hirdetési szegmens

Továbbra is komoly tényező a print hirdetési szegmens
2020. május 8.

A print hirdetések legnagyobb erőssége a fogyasztók szerint, hogy azok általánosságban nem irritálók, tartalmukat tekintve célcsoport relevánsak, hasznosak, figyelemfelkeltők, információs tartalmuk magas, hitelesebbek, mint bármely más médiumban elhelyezett hirdetések. 106,524 milliárd forint a 2019-es teljes sajtópiaci bevétel.

Anyák napján startolt a nőklapja.hu

Anyák napján startolt a nőklapja.hu
2020. május 4.

A site előfizetői a hetilap összes cikkét, továbbá extra tartalmakat is olvashatnak. Az anyagokat, az emberi sorsokat bemutató videós riportokat és podcastokat egy önálló online szerkesztőség készíti Libor Anita vezetésével. Az új nőklapja.hu a Central Médiacsoport első online előfizetéses terméke.

Összetett hangészlelés: ez tesz minket emberré?

Összetett hangészlelés: ez tesz minket emberré?
Bodnár Erika2020. május 1.

A harmadik trimeszterben a baba még vízen átszűrt, csontok és szövetek által torzított hangokat hall, elsősorban az édesanyja szívdobbanásait. Az újszülött képes felismerni a ritmusban fellelhető hibákat, ha az anyaméhben már hallotta a helyesen megkomponált dobjátékot, és sírásában felismerhető a hozzá beszélő felnőttek nyelvének dallama. Mindazonáltal a hangészlelési folyamat fejlődése csak a kamaszévekben fejeződik be, többek közt ez az oka annak, hogy szülőket sápasztóan hamis a cuki óvodások éneke. Ahogy Winkler István mondja: a hosszantartó fejlődésnek nagy a költsége, a saját hangunk pedig akár tükörnek is tekinthető. A Magyar Tudományos Akadémia Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetének vezetőjével, a Hang- és Beszédészlelési Kutatócsoport tudósával a hallásról és a hangészlelésről beszélgettünk a Médiapiac 2019-es 5. számában.

A hírfogyasztás platformjai és trendjei: online vagy print?

A hírfogyasztás platformjai és trendjei: online vagy print?
Szebegyinszki Szilvia2020. május 1.

Sokan már most az internetes felületeket tekintik elsődleges hírforrásaiknak, és az értesüléseik javát a közösségi médián keresztül szerzik. Ez jelentős kihívás elé állítja az online újságokat. Hogyan birkózhatnak meg a megváltozott körülményekkel, és milyen változások elé néz az újságírás az elkövetkezendő évtizedben? Ezt a kérdést igyekeztünk megválaszolni a Médiapiac 2020-as 1. számában.

Kódolatlan hetek júniusban is, a MinDig TV nézőinek

2020. május 29.

Az Antenna Hungária megállapodásainak köszönhetően a MinDig TV nézői ingyenesen érhetik el május 31. és június 14. között a Kiwi TV-t, június 1. és június 14. között pedig a NatGeo Wild, a Paramount Channel és a Sport1 csatornát.

There is an opportunity for media companies to differentiate their brand by building and ensuring trust at both a consumer and corporate level. Quality, and trust in that quality, is a value differentiator for many established media companies. The appetite for quality news is strong, but the right balance of quality and a price point that’s attractive to consumers hasn’t yet been found. As such, media businesses need to continue innovating. - David Elms, a brit KPMG média üzletágának vezetője