Meddig lesznek tévénézők?

Meddig lesznek tévénézők?
2017. november 9.

Vajon tényleg elveszítik a televíziók a 15-29 éves fiatalok bő másfél millió főt számláló tömegét? Igaz, hogy ők már online forrásokból szerzik be a videós tartalmakat és nem hajlandóak időt és pénzt áldozni a lineáris televíziózásra?

Hatékonyabb kampányok, élhetőbb városok

Hatékonyabb kampányok, élhetőbb városok
Csillag Zoltán2017. november 9.

Rendet lehet-e vágni a szabályozatlan óriásplakát-erdőben, hozzájárulhatnak-e az életminőségünk javításához a közterületi reklámok, és mit hoz az outdoort szabályozó, a piacot 2020-tól gyökeresen átszabó törvény a gyakorlatban? Samu Tímeát és Szelei Szilárdot, a JCDecaux társ-vezérigazgatóit arról kérdeztük, hogyan reagál a piacvezető cég a változásokra.

Hivatalos: A Twitter átáll a 280 karakterre

Hivatalos: A Twitter átáll a 280 karakterre
2017. november 7.

A Twitter szeptemberben indította el azt a tesztelési folyamatot, melyben egyes felhasználók számára megnövelte 140-es karakterkorlátot. A teszt összes adatának elemzése után a Twitter úgy döntött, hogy a karakterkorlátot hivatalosan is felemeli 280 karakterre és kiterjeszti az összes olyan nyelvre, ahol erre szükség lehet.

A fake news reputáció-romboló hatása a hírmédiában

A fake news reputáció-romboló hatása a hírmédiában
2017. november 7.

A „Fake news” jelenség megerősítette a mainstream hírmedia iránti bizalmat, miközben rontotta a közösségi media források megítélését. A Kantar által készített „Trust in News” kutatás rávilágít, hogy a mainstream hírmédia megítélése alig változott, míg a közösségi media platformok és a kizárólag online létező hírmédiumok reputációja jelentősen romlott a közelmúlt politikai választásai nyomán felszínre került „fake news” narratíva hatására.

Comment:com: Az RTL lopással vádolja a TV2-t

2 napja

Az RTL azt állítja, hogy a TV2 ellopta A Fal című új vetélkedőjük ötletét és know-how-ját, és A Piramis címen saját verziót forgat belőle Stohl András műsorvezetésével.

Új formátummal jelentkezik a TV2

2 napja

A BEZÁR A BAZÁR! játékosai szellemi kihívásokat teljesítve értékes másodperceket gyűjtenek, hogy aztán az elnyert idő alatt minél több nagy értékű nyereménytárgyat szabadítsanak ki egy ketrecből.

Tizenhat dokumentumfilm készítését támogatják

2017. november 17.

Tizenhat dokumentumfilm elkészítéséhez nyújt összesen 110 millió forintos támogatást e heti ülésén meghozott döntésével a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

Szankcionált a Médiatanács

2017. november 17.

Adatszolgáltatással elmaradó rádiókat, televíziókat bírságolt e heti ülésén meghozott döntésekben a Médiatanács.

There is an opportunity for media companies to differentiate their brand by building and ensuring trust at both a consumer and corporate level. Quality, and trust in that quality, is a value differentiator for many established media companies. The appetite for quality news is strong, but the right balance of quality and a price point that’s attractive to consumers hasn’t yet been found. As such, media businesses need to continue innovating. - David Elms, a brit KPMG média üzletágának vezetője