Átadták a Hégető Honorka-díjakat

Átadták a Hégető Honorka-díjakat
2020. október 2.

Milyen az élet abban a nagyvárosban, ahol a világon először fogyott el a víz? Hogyan lehet boldogulni egy olyan településen, ahol nincs óvoda, iskola és orvosi ellátás? Mit jelent a megemlékezés a hozzátartozóknak a romagyilkosságok után több mint tíz évvel?

Még a videójátékok is jobbak, mint a közösségi média

Még a videójátékok is jobbak, mint a közösségi média
Hegyi Henrietta2020. október 1.

A szülők számára már régóta nem jelentenek újdonságot azok a figyelmeztetések, amelyek a túl sok képernyőidő veszélyeiről szólnak. Több kutatás rámutatott már arra, hogy a tizenéveseket érintő depresszió, szorongása és a képernyő előtt töltött idő összefüggésben állnak egymással. Egy új tanulmány szerint azonban mindez nem ilyen egyszerű. Kiderült ugyanis, hogy nem minden képernyőidő van azonos hatással a fiatalokra.

Az új erőtér

Az új erőtér
Csák Dorottya2020. szeptember 28.

Az új erőtérrel nem az a cél, hogy felhalmozzuk, hanem hogy becsatornázzuk.

Kotroczó Róbert: „A televíziózással szerelembe lehetett esni”

Kotroczó Róbert: „A televíziózással szerelembe lehetett esni”
Tóth Olivér2020. szeptember 28.

Kotroczó Róbert egy nógrádi kis faluból indulva lett a média titokzatos és megkerülhetetlen alakja. Végigjárta a híradózás minden stációját, volt gyakornok, szerkesztő-riporter, műsorvezető. Idén húsz éve vezeti az RTL Híradójának szerkesztőségét. Valós szakmai hősei voltak, de ahelyett, hogy népszerű nevekből álló listát állítana össze, azt mondja, szinte minden kollégájától tanult valamit. Talán a szerénységének köszönheti a sikerét. De hogyan esett szerelembe a képzőművészettel?

Lévai Balázs: „Alkotó légkörben érzem jól magam”

Lévai Balázs: „Alkotó légkörben érzem jól magam”
Tóth Olivér2020. szeptember 25.

Tévésként képviselt valamit – tartják róla. Szűk rétegnek készített műsorai, mint például a Dob+Basszus vagy a Bestseller, máig meghatározzák a róla kialakult képet, pedig már egy ideje frontemberből háttéremberré avanzsált. Dokumentum- és nagyjátékfilmeket forgat, koncertek művészeti vezetőjeként és rendezőjeként tevékenykedik, de magára leginkább mint producerre tekint. Lévai Balázs zenéről és irodalomról, a televíziós hullámvasút csúcspontjairól és mélyrepüléséről, valamint arról, melyik szakmát próbálná ki, ha lenne még egy élete.

KIES koncert az Akusztikban

2020. október 9.

A KIES Akusztik 2020. október 11-én 22:00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később október 12-én hétfőn, 22:10-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.

Újabb film debütál egyenesen a Disney Pluson

2020. október 9.

Mozik helyett a Disney Pluson mutatják be a Pixar Lelki ismeretek című animációs filmjét december 25-én. Azokban az országokban, ahol nem elérhető a streamingszolgáltatás, mozikban debütál a film - írja az MTI.

The brand will probably last forever, but it would be depressing if we didn’t move with the times. The world has changed and Playboy is as relevant now as it was in the ’70s. Now I can draw from older times that tapped into culture. You look back at the lad magazines of the ’90s and it’s hard to believe we got away with that kind of design. I think this is an exciting time for us to embrace what Playboy is about. Now we are trying to use younger, cooler photographers that use film. We use female photographers who take the best pictures of women because they understand them. - Chris Deacon, kreatív igazgató, Playboy