″Senki ne készüljön startuppernek″

″Senki ne készüljön startuppernek″
2017. október 27.

A magyar startup piac gyorsabb fejlődéséhez a jelenleginél jóval több, nagyobb összegű exitre, vagyis sikeres cégértékesítésre lenne szükség.

De miért imádják a pártok teleplakátolni az országot?

De miért imádják a pártok teleplakátolni az országot?
2017. október 26.

Magyarországon az elmúlt években a közterületi piac egészen más szerepet töltött be, mint ahogy azt megszoktuk. A hagyományosan marketingkommunikációs csatornaként működő közterületi hirdetés a nyilvánosság formálójává és a politikai csatározások fő terepévé vált. Urbán Ágnes médiakutató írása.

Megszólalt Gerkens az RTL-per ügyében: „valótlanok″ és pontatlanok” a tudósítások

Megszólalt Gerkens az RTL-per ügyében: „valótlanok″ és pontatlanok” a tudósítások
2017. október 26.

A TV2-csoport vezérigazgatója szerint a múlt héten született bírósági döntésről valótlan, esetenként pontatlan információk jelentek meg a sajtóban – többek között a megítélt összeg nagyságát illetően. Ám Dirk Gerkens nem vitatja, hogy több pontban veszített a volt munkaadójával szemben, viszont kiemeli, hogy az RTL keresetének több pontban nem adott helyt a bíróság.

Januártól felbőgeti a digitális motorjait az RTL

Januártól felbőgeti a digitális motorjait az RTL
MLF2017. október 26.

Januárban elindul az új RTL Most, amivel a tévétársaság új alapokra szeretné fektetni a videós taralom-szolgáltatását és gyártását. Ugyanakkor nagyobb szeletet szelne ki a tévés reklámköltést egy ideje már meghaladó online tortából is. Az RTL vezérigazgatója a Brandfestivalon bejelentette: a társaság újabb csatornákat is indít, ezúttal virtuális „adókkal” jelentkezik.

Ahogy a csövön kifér

Ahogy a csövön kifér
Observer2017. október 26.

Rengeteg saját gyártású műsorral rukkoltak elő a tévétársaságok ősszel, vagy hoztak vissza olyan showkat és vetélkedőket, amelyek korábban nagy nézettséggel futottak. Az Observer Budapest megvizsgálta, hogyan fogadta az őszi kínálatot a sajtó, a kritika, illetve mely műsoraikat promotáltak minden erejükkel a tévétársaságok. Érdekes kooperációra bukkantunk a TV2–Lokál–Ripost-tengelyen.

Eladó az online lelkünk?

2017. november 15.

Ki birtokolja a Facebook-, Google-, Instagram- és Twitter-profiljainkat és a hozzájuk tartozó személyazonosságunkat: a szolgáltató vagy mi?

Szárnyal a Flight Refund

2017. november 15.

250 milliós tőkebefektetés és hatszoros ügyfélszám növekedés a jogi utaskísérőnél.

GDPR – Vészesen közeleg a határidő

2017. november 15.

Optimális esetben is 6-8 hónapot vehet igénybe az új európai uniós általános adatvédelmi rendeletnek történő megfelelésre való felkészülés, így nincsenek könnyű helyzetben azok a vállalkozások, amelyek még nem kezdték ez meg.

Ha a Story-csatornák valóban a TV2-hez is kerülnek, az a kereskedelmi piaci erőviszonyokat egyáltalán nem befolyásolja. Az utóbbi egy év tapasztalata, hogy mivel a hirdetők már portfóliókban gondolkodnak, az egyes csatornák teljesítményét kevéssé veszik figyelembe. Ez nagyon más, mint eddig. Ami sajnos szakmailag sokszor megkérdőjelezhető döntéseket is jelent. - Vidus Gabriella, RTL Magyarország