2020. január 08.

A Facebook miatt választották meg Trumpot

Kiszivárgott egy belsős levél a Facebook egyik magas beosztású vezetőjétől, amelyben elismeri, hogy ők a felelősek Donald Trump megválasztásáért, és valószínűleg miattuk választják újra az elnököt 2020-ban.

A CNN azt írja, hogy Andrew Bosworth, a Facebook alelnöke arra panaszkodott, hogy Trump a Facebook hirdetési eszközeinek köszönhetően tudott annak idején nyerni, és éppen amiatt fog nyerni idén is.

A levélben azt írja magáról, hogy hithű liberális, aki folyamatosan azon gondolkozik, hogyan lehetne ezt az állapotot megváltoztatni, azonban sosem tenné meg, mert szembe menne mindennel, amit a Facebook képvisel...

Az Index szerint, valószínűleg a Facebook különböző algoritmusainak a megbirizgálására gondolt, amivel egyébként az amerikai jobboldal régóta támadja Mark Zuckerbergéket, miszerint a többi nagy techcéghez hasonlóan szándékosan elnyomják a konzervatív híreket. Bosworth később a Facebookjára is kiposztolta a teljes levelet azzal a megjegyzéssel, hogy ezt annak idején kifejezetten belső használatra írta.