2015. július 10.

A Trend FM nyert budapesti frekvenciát

A 94,2 MHz-re más érvényes ajánlat nem érkezett.

Az egyetlen érvényes pályázati ajánlat benyújtójaként a Műsor-Hang Zrt. nyerte el a Budapest 94,2 MHz körzeti rádiós frekvencia közösségi célú hasznosításának lehetőségét Trend FM elnevezésű rádiószolgáltatási tervével.

A Médiatanács bírósági ítélet nyomán megismételt eljárásban határozott a pályázat eredményességéről. A felhívásra két másik pályázó adta még be ajánlatát: a Crossborder Kft. pályázatát a Médiatanács tartalmilag érvénytelennek találta, a frekvenciát jelenleg Mária Rádió néven használó FM 4 Rádió Kft. nyertességét megállapító Médiatanács-döntést pedig a bíróság hatályon kívül helyezte a pályázati ajánlatban szereplő alaki hibák miatt.

A feleknek 45 nap áll rendelkezésükre a hatósági szerződés megkötésére, amelynek aláírását követő napon kezdődhet el a műsorszórás.

A Médiatanács kilenc, jelenleg a Mária Rádió szolgáltatója által használt vidéki helyi frekvencia hasznosítására kiírt pályázati eljárását is eredménytelennek nyilvánította, mert a pályázók alakilag érvénytelen ajánlatokat nyújtottak be. Egy-egy pályázati ajánlat érkezett hét esetben: a Dömös 104,9 MHz és az Esztergom 97,4 MHz hasznosítására egyaránt a Magyar Múzsa Kft. pályázott; a Gyál 98,9 MHz, a Monor 106,3 MHz, a Pécel 91,7 MHz és a Piliscsaba 104,2 MHz eljárásaiban a csak a Mária Rádió Frekvencia Kft. pályázott; a Vác 94,1 MHz esetén a FM 4 Rádió Kft. nyújtott be ajánlatot. A Komárom 88,3 MHz pályázatán a Magyar Katolikus Rádió Zrt. visszavonta ajánlatát, a másik pályázó, a Mária Rádió Frekvencia Kft. volt. A Dabas 97,5 MHz pályázati eljárásában a Magyar Katolikus Rádió Zrt. és a Mária Rádió Frekvencia Kft. vett részt. A Médiatanács felkérte az NMHH hivatalát, hogy készítse elő az érintett kilenc frekvencia új pályázati eljárásait.

Indexesek: Lesz másik!

8 órája

Az Index egyik felmondó újságírója, Kárpáti Márton osztott egy képet Facebook-oldalán vasárnap este, amit aztán a Távozó indexesek Facebook-oldal is közzétett: Lesz másik!