2015. december 16.

A VS kiadója veheti meg az Origót

A 444.hu információi szerint a szerződést holnap írja alá a New Wave Productions és a Magyar Telekom.

A 444.hu már a hónap eleji cikkében is a legesélyesebb befutónak tekintette a vs.hu-t kiadó céget. (A csomag részét képezi a hírportál mellett a Videa videómegosztó, a Freemail levelezőszolgáltatás, valamint az Ozone és a Life Network televíziós csatornák is.) Mostani írásukban az ügylet értékét 13 millió euróra teszik. Emlékeztetnek arra is, hogy a New Wave már korábban megkezdte a terjeszkedést a médiapiacon: nemrég megvásárolták a köpönyeg.hu időjárás-előrejelző portált, és állítólag megkörnyékezték a Figyelőt kiadó MediaCity Magyarországot is.

A korábbi kérők egyike, a Central Médiacsoport sem távolodott el teljesen az Origótól: a jövőben a Videa videómegosztót használják majd saját tartalmaikhoz, és az sem kizárt, hogy – miután a vs.hu reklámfelületeinek értékesítése már hozzájuk tartozik, később az Origo hirdetéseit is ők kezelhetik majd. A CM Sales nemrég már igazolt origós vezetőt, Bódi Tamás személyében.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

19 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.