2020. március 30.

A kiállás pillanata pénteken Sebestyén Balázsékkal

Kollektív éneklésre buzdítanak Sebestyén Balázsék. A Rádió 1 hetek óta karanténból jelentkező műsorvezetői péntek reggel 9 órára hirdették meg akciójukat.

Én ott leszek, mikor feladnád, amikor a fejedet lehajtanád - így kezdődik a Halott Pénz slágere, a hallgatók javaslatai alapján erre esett Balázsék választása. Péntek reggel Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani is kiáll majd a saját ablakába, erkélyére, udvarára, hogy a hallgatókkal közösen énekeljenek. A rádiósok arra kérnek mindenkit, aki dalra fakad, hogy vegye fel a telefonjával és küldje el nekik a videót. Az ötlet, amelyet az elmúlt hetekben spontán kialakult közös tapsolások ihlettek, Balázs fejéből pattant ki, műsorvezető-társai pedig lelkesen támogatják.

"A dal nagyon jó erre a célra, mert bár kicsit himnikus, egyáltalán nem szomorú, nem lemondó, van benne egyfajta nagyon pozitív üzenet. Várunk mindenkit pénteken reggel 9 órakor, hogy a saját otthonában énekeljen velünk együtt. Ez az egész arról szól, hogy bár nem tudjuk, hogyan tovább és meddig tart ez a helyzet, de azt tudnunk kell, hogy most mindenkinek ott van a másik, akire számíthat" - magyarázta Balázs, aki bízik abban, hogy a pozitív gondolkodás és a közösség ereje könnyebbé teheti a jelenlegi nehéz időszakot.

A kezdeményezést örömmel fogadták a Halott Pénz tagjai, Marsalkó Dávidot meghatotta az ötlet, és ígérte, Járai Márkkal együtt részt vesznek majd pénteken a közös éneklésben. A videókból Balázsék egy klipet is készítenének, amelyben remélhetőleg hallgatók ezrei láthatják-hallhatják majd viszont saját magukat a tömegben.