2018. július 26.

A rejtélyes Olaszország

Kulisszatitkok Velencéről és a tészta eredetéről a Viasat History-n.

Olaszország vitathatatlanul az egyik legkedveltebb úti cél Európában, amely turisták millióit csábítja. Egy itáliai nyaralás alkalmával igazi testi és szellemi felfrissülésben lehet részünk: a gazdag történelmen és kultúrán túl megtapasztalhatjuk az eredeti olasz kávé és pizza ízélményét, az olaszos mentalitást és a szűk macskaköves utcák szépségét. De vajon mi rejlik a színpompás városok alatt és a legendás konyhaművészet mögött? Íme, a titkok, amelyeket érdemes tudni az olaszországi utazásunk előtt! A Viasat History-n fény derül a Velence alapját képező cölöplabirintusra és a tészta igazi eredetére is.

Láthatatlan városok

Az Olaszország láthatatlan városai című sorozatban olyan különleges élményben lehet részünk, amelyet csak a legmodernebb technológia tesz lehetővé: UHD 3D-szkennelés, számítógépes grafika és drónok segítségével élénk részletgazdagsággal mutatja be Nápoly, Velence és Firenze titokzatos tereit. Felfedezhetjük egy római nyaralótelep lélegzetelállító víz alatti világát, majd megcsodálhatjuk mi rejlik Velence pompás palazzói alatt. Ha Velencébe készülsz és szeretnéd megtudni, mi zajlik a vízzel telt csatornák mentén a várost tartó cölöpök labirintusában, látogass el július 28.-án 16:25-kor a Viasat History-ra!

Delizia - az olasz gasztronómia „gyönyörei”?

Pizza, pasta, minestrone, gelato - mert a történelem mellett az olasz konyhaművészet is legendás. A világ egyik legismertebb gasztronómiájának kialakulásában nagy szerepet játszott az olasz nép mentalitása, akik számára az étkezés fontos társasági esemény, az ételeket pedig mindig nagy élvezettel és odaadással készítik és fogyasztják. Az olasz konyha története: Delizia! egy izgalmas körutazás a gasztronómia világában, amely távol repít bennünket a reklámokban látható klisés képkockáktól. A sorozat egyetlen egyszerű, leplezetlen igazság köré épül: az olasz ételek városi ételek. Míg a szegényebbek éheztek, a városokban minden megvolt, amely a nagyszerű konyhaművészet kialakulásához szükséges. Az izgalmas kulináris kalandozások során felfedezhetjük, hogyan formálódott az olaszok ételhez való érzéke Róma romjainak pompája és Velence csatornáinak néma szépsége között. Tudtad, hogy a gladiátorok proteinben gazdag étrendjükhöz ecetből és hamuból álló sportital is járt? És azt tudtad-e, hogy valójában nem Marco Polo hozta a spagettit Kínából? Továbbá kíváncsi vagy arra, milyen kegyetlen módszerekkel vonták el Itália urai a nép figyelmét az éhezésről? Válaszok a Viasat History csatornán július 27.-én 10:40 és 11:35 órakor.