2019. április 16.

Andy Vajna már 2016-ban eladta a TV2-t

Egy hatvanas éveiben járó, cinkotai üzletasszony, F. Sándorné cégének, a BusinessHelp Kft.-nek adhatta el a TV2-t Andy Vajna 2016-ban — írta meg a G7.

Az új tulajdonost annak ellenére nem jegyezték be, hogy 2016 és 2018 között közel 20 milliárd forintot fizetett a TV2-t birtokló cégnek. Ezt ugyanis valamiért előlegként fizette ki. Ha azonban be is jegyzik a tulajdonosváltást, a kereskedelmi csatorna akkor sem a 2019 elejéig a szintén a cinkotai házban működő BusinessHelp Kft.-hez kerül. A történet kezdetekor alig néhány milliós vagyonnal rendelkező vállalat ugyanis csak közvetítő lehetett, a háttérben mások mozgathatták a szálakat. A történetben feltűnik az a Vida József is, aki már nyilvánosan is bejelentkezett a TV2-ért.

A BusinessHelp Kft. hivatalosan csak az elmúlt napokban tűnt fel a TV2 körül, egészen pontosan a csatornát birtokló egyik cég tulajdonosaként. A januárban elhunyt Andy Vajna nem közvetlenül birtokolta a kereskedelmi tévét, hanem egy céghálón keresztül. Ennek az utolsó érdemi tagja volt a Magyar Broadcasting Co. Zrt., amely közvetlenül tartotta a kezében a TV2-t működtető vállalkozás részvényeit - írják.

A G7 szerint a BusinessHelp Kft. a TV2 megvásárlására szánt összeget kölcsönkaphatta valakitől. Egészen pontosan az adott előleggel párhuzamosan egy kapott előleg is megjelent a könyveikben. Ez pedig azt a látszatot kelti, hogy az apró cinkotai vállalkozásra csak azért volt szükség, hogy a kereskedelmi csatorna végleges vevője ne közvetlenül vásárolja meg a TV2-üzletrészt, hanem egy közvetítőn keresztül. A lap értesülései szerint a BusinessHelp Kft.-t Andy Vajna halála előtt néhány nappal Vida József jobbkeze, Fári Ádám vásárolta meg, így a TV2 Mészáros Lőrinc üzleti környezetébe, egészen pontosan a felcsúti milliárdos üzlettársa és barátja, Szíjj László és a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Vida József közelébe kerülhetett - írja a 24.hu.

Címkék: média politika tv2

Budapesten forgatott Hans Zimmer és Alan Walker

2 órája

Hans Zimmer Oscar-díjas zeneszerző és napjaink egyik legnépszerűbb DJ-je, Alan Walker közös, „Time” című számához a COVID-19 koronavírus miatt kiüresedett városokat megjelenítő videoklipet készítettek.