2020. március 11.

Az Origo főszerkesztője nem tudta megmondani, ki írta a zaklatással vádoló cikküket

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, miután az Origo.hu egy szerző nélküli cikkben, egy levélre hivatkozva azt állította, Donáth egy fiatal nőt zaklatott.

A sajtóper már lezajlott az ügyben, a bíróság helyreigazításra kötelezte a lapot, amely azzal védekezett, hogy a Ripost cikkét szemlézték. A bulvárlap újságírója viszont csak arról számolt be a tárgyaláson, hogy beszélt az állítólagos levélíróval, aki zaklatással vádolta meg Donáthot, ám nem győződött meg a vádak valóságtartalmáról. Donáth ugyanakkor magánvádas feljelentést is tett becsületsértésért. A 24.hu megírta, amikor Donáth közölte, hogy a rendőrség tanúként hallgatja ki Gábor Lászlót, az Origo és Ómolnár Miklóst, a Ripost főszerkesztőjét. Ez azonban nem vezetett sok eredményre.

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság megszüntette az ügyben az eljárást. A végzés indoklása szerint Gábor László tanúként azt vallotta a rendőrségen, nem tudja, ki írta a lapjába a cikket, ki szerkesztette azt, és azt sem tudta megmondani, hogy ki döntött a közléséről, ahogy egyébként az olvasói levél szerzőjét sem tudta megnevezni - írja a 24.hu.

Címkék: média politika origo