2019. február 12.

BAFTA-jelölt játékshowt tűznek műsorra

Az angol komikus, Greg Davies olyan feladatok elé állít humoristákat, amelyek során nem csak a kreativitás, de a rivalizálás és a rosszindulatú taktika is befutó lehet.

A Viasat Explore hatrészes sorozata először élő showként indult, az 1996-ban a világ legnagyobb fesztiváljának választott és azóta is címvédő Edinburgh Fringe Fesztiválon. A művészeti témájú eseményen akkora sikert aratott a műsor, hogy hiba lett volna nem csinálni belőle sorozatot. A feladatosztó szerepében az angol komikust és színészt, Greg Daviest (The Inbetweeners, Man Down) köszönthetjük, akinek lelkes asszisztense és egyben a sorozat vezető producere, a szintén humorista Alex Horne.

A BAFTA-díjra jelölt játékshowban a feladatosztó stand-up óriás elképesztő küldetések elé állít egy, öt humoristából álló versenycsapatot, arra ösztönözve őket, hogy mutassák meg kreativitásukat, körmönfontságukat és versenyszellemüket. A rivalizálás itt támogatott, a rosszindulatú taktika díjazott, a szánalmas próbálkozás pedig garantáltan gúnyolódás tárgyává válik - írják.

A feladatosztó lényege: a versenyzők abszurd feladatokat oldanak meg szólóban, majd összegyűlnek, hogy a trónoló főnök bírálja tevékenységeiket. A szembesítésen további küldetésük meggyőzni Daviest, hogy jutalmazza erőfeszítéseiket. Amit azonban a feladatosztó mond, az szent és sérthetetlen.

Az első évad 2019. február 15-től, péntekenként 21:45-kor csábítja a képernyők elé a humorkedvelőket.