2019. január 15.

Bent aludtak az MTVA székházában a képviselők

Sikerült a Duna Médiaszolgáltató és az MTVA vezérigazgatójával is beszélniük.

Második napja bent van az MTVA Kunigunda utcai székházában Szél Bernadett és Hadházy Ákos országgyűlési képviselők azért, hogy a köztévé vezetőségével tudjanak beszélni, valamint hogy feladjanak egy társadalmi célú hirdetést.

Ma reggel a politikusoknak sikerült a Duna Médiaszoláltató Zrt. vezérigazgatójával beszélniük:

Dobos Menyhért azt mondta, hogy az elmúlt nyolc évben nem volt kiegyensúlyozottsági probléma a közmédiát tekintve, az MTVA híradásai pedig tökéletesek.

Tegnap sikerült egy rövid időre a két politikusnak Papp Dániellel, az MTVA vezérigazgatójával is beszélnie (körülbelül 11 perctől látható):

A vezérigazgató és a politikusok között vita alakult ki: Papp azt állította, hogy a decemberi tüntetések során erőszakosan léptek fel az ellenzéki képviselők az MTVA alkalmazottaival szemben és megsértették a személyiségi jogiakat, nyilvánosan lejáratták őket. Hadházy erre azzal reagált, hogy az ő szüleit a Híradó egyik adásában 3 percen át gyalázták.

Az MTVA vezetője végül azt mondta, hogy a képviselők kérdéseire írásban fog válaszolni, majd otthagyta őket. Ezt követően döntött úgy Szél és Hadházy, hogy az épületben fognak éjszakázni, amiről a közmédia végig felvételt készített.